Antena Meniu Search
x

Ce spune Ministerul Mediului despre calitatea aerului în Târgu Mureș, în urma exploziei de la Combinatul Azomureș

Ministerul Mediului a anunțat că nu s-au înregistrat creşteri ale concentraţiei de amoniac în aer, după explozia urmată de incendiu la Combinatul Azomureș din Târgu Mureș. Totodată, ministerul anunță că operatorii instalaţiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată şi au oprit în siguranţă instalaţia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.07.2021, 10:09

Explozie urmată de incendiu la combinatul Azomureș
Ce spune Ministerul Mediului despre calitatea aerului în Târgu Mureș, în urma exploziei de la combinatul Azomureș - Youtube/raulbaciut

”APM Mureş a monitorizat continuu concentraţia de amoniac cu autolaboratorul din dotare. Nu s-au înregistrat creşteri ale concentraţiei de amoniac (între orele 01:00-07:00, valori mult sub limita admisă – între 0,001 și 0,017 mg/mc). Operatorul efectuează determinări continue ale indicatorilor de calitatea aerului (amoniac) în puncte de automonitorizare amplasate în zona de influenţă a AZOMUREŞ (sat Cristeşti şi cartier Mureşeni). Din informaţiile pe care le deţinem nu au fost înregistrate depăşiri ale concentraţiei maxime admise pentru amoniac în aerul înconjurător”, anunță Ministerul Mediului, într-o postare pe Facebook.

”Precizăm că la cele două staţii automate RNMCA din Târgu Mureş - MS 1 si MS 2, nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită admise conform Legii 104/2011 pentru indicatorii: NO2 si SO2 valori orare, particule in suspensie (PM 10 automat)”, mai anunță Ministerul.

Un angajat rănit în explozia de la Combinatul Azomureş

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost rănit în explozia urmată de incendiu produsă miercuri noaptea la Combinatul Azomureş. Acesta a primit îngrijiri medicale şi a fost externat după câteva ore.

Pe acelaşi subiect

Cauza incidentului a fost fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Zona afectată a fost izolată, iar instalaţia de Amoniac 3, a fost oprită.

Imediat după incident, s-au deplasat la faţa locului reprezentanţi ai APM Mureş  şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş.

Incendiul a fost lichidat. Operatorii instalaţiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată şi au oprit în siguranţă instalaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ce spune Ministerul Mediului despre calitatea aerului în Târgu Mureș, în urma exploziei de la Combinatul Azomureș