Antena Meniu Search
x

Cei doi bărbați răniţi grav în explozia de la Petromidia, transferaţi la o clinică din Germania cu o aeronavă MApN

Cei doi bărbați răniți grav în urma exploziei de vineri de la Petromidia vor fi transferați la o clinică din Germania, cu un avion al MApN. Una dintre victime este deja în drum spre clinica Sana din Offenbach, unul dintre cele mai mari centre de arși din Europa.

Vezi și

Medicii Spitalului de Urgență Floreasca, unde au fost îngrijiți cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, și-au dat acordul pentru transferul în străinătate.

Atât angajatorul, KMG International, cât și familiile celor doi angajați ai rafinăriei Petromidia au cerut autorităților transferul de la Spitalul de Urgență „Floreasca” spre o clinică de specialitate din străinătate.

"Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” către o clinică de specialitate din străinătate. Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În această dimineață (n.r. duminică), s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer. Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanta estimează că acesta va fi externat în perioada următoare.

Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet", a precizat KMG International într-un comunicat.

explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cei doi bărbați răniţi grav în explozia de la Petromidia, transferaţi la o clinică din Germania cu o aeronavă MApN