Antena Meniu Search
x

Video Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur. Părinţii, revoltaţi de ce li s-a cerut copiilor la şcoală

După cutremurele din ultimele zile, românii "se înarmează" cu rucsacuri de urgenţă. Sunt şi profesori care cer elevilor să aducă un asemenea ghiozdan la şcoală. Pe grupurile de părinţi e revoltă însă pentru că lista s-a extins inexplicabil. Pe lângă alimente şi schimburi, copilul ar trebui să deţină bani, cheia de la casă şi adresa de domiciliu. Observator vă arată ce trebuie să conţină de fapt rucsacul de urgenţă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.02.2023, 20:32

Vezi și

Rucsacul ar trebui să conţină provizii pentru cel puţin trei zile şi ar trebui aşezat aproape de intrarea în locuinţă. "Acest rucsac ar fi indicat să conţină alimente, cu termen de valabilitate mai mare, conserve, apă, haine de schimb, o pătură, trusă de prim-ajutor în care să avem comprese sterile, dezinfectant, medicamente, obiecte de igienă, o lanternă, un aparat de radio cu baterii, un fluier, o mască şi mănuşi. La adult putem să adaugăm copii de la actele casei, buletin, asigurari de sanatate. Doar pentru adulti!", a declarat Petruţa Precup, căpitan în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

118 școli din România au fost evaluate cu risc seismic 1

Sursele corecte de informare sunt esenţiale în caz de calamitate, spun specialiştii. În unele şcoli s-a lăsat cu scandal, după ce un astfel de ghiozdan le-a fost solicitat şi elevilor. O listă primită şi avizată, de altfel, şi de Ministerul Educatiei si Ministerul Transporturilor, i-a revoltat pe mulţi dintre părinţi. "Apă, şosete de schimb, hârtie igienică, un aparat de radio cu tranzistor, faşă, plasturi la plic, cheia de la apartament cu adresa de locuinta si bani! Nu spune ce suma de bani, trebuie sa fie bani. Alţi copii mai mari ii terorizeaza pe cei mici. Ce ar lipisi, sa imi pun copilul in pericol!", a declarat Marius, tatăl unui copil de clasa I.

118 școli din România au fost evaluate cu risc seismic 1 şi ar trebui să intre cât mai repede în rabilitare. "Avem o situatie statistica de la nivelul lunii septembrie de anul trecut ce facem noi acum este sa verificam acele date. Sa le includem intr-un program special cu celeritate. Promisiunile sunt ca la nivel guvernamental se vor gasi solutiile financiare pentru a demara lucrarile rapid", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei. Pe Internet, vânzările la kit-urile de urgenţă au explodat. "Comparativ cu anul trecut aveam in jur de 10, maximum 15 comenzi pe luna, in ultimele doua saptamani comenzile au ajuns intre 80-100. Noi avem trei tipuri principale de kituri, solo, eventual pentru copil, duo, pentru doua persoane si kitul pentru toti patru", a declarat Andreea Timofte, reprezentanta unui magazin care vinde astfel de kit-uri. Kit-urile costă între 300 şi 600 de lei. Sunt însă şi vânzători care au speculat momentul şi vând kit-uri de urgenţă mai complexe care depăşesc 2.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur. Părinţii, revoltaţi de ce li s-a cerut copiilor la şcoală