Antena Meniu Search
x

Video Ce trebuie să faci ca să închiriezi un loc de parcare în București. Deși prețurile au crescut de 7 ori, cererea a rămas la fel de mare

A început goana după locurile de parcare în Capitală. Primăriile au mii de cereri de închiriere în aşteptare şi aproape toate locurile deja ocupate din anii trecuţi. Pentru a face viaţa mai uşoară şoferilor, închirierea unui loc de parcare se face online la toate primăriile fie pe platforme speciale, fie pe aplicaţii mobile.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.01.2022, 21:41

Vezi și

Locurile de parcare în Bucureşti se pot obţine acum pe site-uri sau pe aplicaţii de mobil. În sectorul 2 de exemplu nu se mai depun cereri la ghişeu, ci doar online.

Ce trebuie să faci ca să închiriezi un loc de parcare în București

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: ”Exista o interconectare intre cele doua baze de date de la taxe locale şi de la ADP”.

1.000 de oameni au folosit deja site-ul. Ce fac însă cei care nu se descurcă aşa bine cu aplicaţiile?

Pe acelaşi subiect

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: ”Pot să meargă la unul din sedii, fie la ADP fie la taxe locale să primească ajutor ca să-şi creeze acest cont”.

Sectorul 4 are şi o aplicaţie pe mobil pentru locuri de parcare.

Mihai Anghel, direcţia de mobilitate Sector 4: ”Absolut toate operatiunile se depun online. Contractul pentru cetăţeni vine online pe mail. Plata pentru locul de parcare este absolut digitală. 12.40 ori online, ori la aparatele tip selfpay”.

Deşi preţurile locurilor de parcare au crescut de 7 ori, cererea a rămas la fel de mare. La fiecare sector sunt mii de solicitări în aşteptare.

Bărbat: ”Trebuia să o faca treptat gradual, nu dintr-o dată de la 60 de lei, 500 de lei”.

Soluțiile găsite de primăriile de sector la problema locurilor de parcare

Alţii ocupă abuziv locurile de parcare deja închiriate ori le subînchiriază altora. Pentru a evita astfel de situaţii, primăria Sectorului 6 vrea ca fiecare maşină din sector să aibă în parbriz un cod QR.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: ”Ele se vor lipii pe parbriz şi atunci când vor fi scanate va reieşi printr-o aplicaţie mobilă cel care este proprietarul locului de parcare şi cel care are dreptul să parcheze acolo”.

Șofer: ”Vinerea mai ales vin sa-si ia copiii de la scoala si daca locul este liber stau pe locul nostru. Mai ales la pretul de acum, nu mi se pare ok să il gasesc ocupat”.

Pentru a evita astfel de situaţii, în Sectorul 4 s-a găsit o altă soluţie.

Andreea Milea, reporter Observator: Cei mai multi soferi din Capitala spun ca locurile lor de parcare sunt ocupate abuziv de alte persoane. Tocmai de aceea în Sectorul 4 au fost montate aceste blocatoare care funcţionează cu o cheiță pe care o deţine doar persoana care a închiriat şi locul de parcare. Pentru acest sistem oamenii plătesc lunar 10 lei”.

Capitala are prea puţine locuri de parcare pentru câte maşini sunt. Sunt puţin peste 200.000 de locuri de parcare de reşedinţă la peste un milion de autoturisme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ce trebuie să faci ca să închiriezi un loc de parcare în București. Deși prețurile au crescut de 7 ori, cererea a rămas la fel de mare