Antena Meniu Search
x

Video "Ce vină am eu să pătimesc acum la bătrâneţe?" Imagini cu atacul a doi minori asupra unei bătrâne care i-a prins la furat

Caz şocant într-o comună din Brăila! O femeie de 73 de ani a fost snopită în bătaie de doi băieţi de 13 şi 15 ani, pe care-i prinsese la furat. Agresiunea a fost înregistrată de o cameră de supraveghere. 

de Redactia Observator

la 29.01.2024, 19:55

Vezi și

Camerele de supraveghere instalate la intrarea în casă îl surprind pe unul dintre băieţi cum intră în locuinţă puţin înainte de miezul nopţii. Are gluga trasă pe cap şi poartă mănuşi, ca să nu lase urme. Nu petrece mai mult de un minut pentru că realizează că proprietarul e acolo. În fugă, îşi agaţă una dintre mănuşi în clanţă. O recuperează înainte ca femeia să iasă în curte. 

Prinşi, cei doi adolescenţi o atacă pe femeia de 73 de ani şi o lovesc cu pumnii şi picioarele fără milă. 

Aurelia Fricioiu, victimă: Am ieşit cu lanterna, am aprins lumina. M-a luat prin surpirindere, pe la spate, o namilă. Mi-a dat doi pumni în cap, acolo, la hambarul ăla, m-a trântit şi după m-a luat la picioare. 

"Scenele de o violenţă extremă au fost surprinse de această cameră de luat vederi montată în urmă cu o lună şi jumătate", transmite Adrian Obreja, reporter Observator. 

Pe acelaşi subiect

Victima venise la casa părintească pentru un parastas

Agresorii ar fi ştiut că locuinţa era goală şi sperau că vor găsi bunuri de valoare. Nu a fost aşa. Victima, care locuieşte la Bucureşti, s-a dus la casa părintească pentru un parastas. 

Aurelia Fricioiu, victimă: Nu se mai poate să mai stau, că mie îmi e frică să mai stau aici. Ce vină am eu să pătimesc acum la bătrânesc, să sufăr chinurile astea şi spaima aia care nu o să treacă niciodată?

Cu ajutorul imaginilor, poliţiştii au reuşit să-i identifice rapid pe agresori. Cel de 13 ani nu poate să răspundă penal pentru faptele sale. 

Elena ostache, IPJ Brăila: Poliţiştii l-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pe tânărul de 15 ani. Faţă de acesta, instanţa a dispus măsura de arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. 

Mama lui spune că acesta a plecat pe ascuns de acasă, în seara atacului. Ar trece printr-o perioadă dificilă, îi ia apărarea fiului.  

Dobriţa Mihalache, mama unuia dintre agresori: Nu şi-a dat seama ce face, că el este şi un pic bolnav, dar nu am documente ca să dovedesc că... Tatăl lui a murit acum un an şi trei luni şi a făcut depresie.  

Întrega comună este în şoc

Localnic: E o familie de jos pălăria, nu sunt probleme de părinţi. 

Localnic: Copilul la 15 ani trebuia să fie acasă, nu la 12 noaptea să plece pe drum.  

Ionuţ Postolache, primar Măxineni: Au rămas foarte multe persoane singure, vulnerabile. Vom încerca, după buget acum, să suplimentăm numărul de camere video în toate satele. Sfătuiesc pe toţi cei care sunt mai bătrâni să închidă uşile. 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat o anchetă la familiile celor doi agresori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Ce vină am eu să pătimesc acum la bătrâneţe?" Imagini cu atacul a doi minori asupra unei bătrâne care i-a prins la furat