Antena Meniu Search
x

Video Cazul femeii care şi-a aruncat bebeluşul pe geam se complică. Focul nu a pornit de la o cauză tehnică, iar soţul trecuse pe acasă de la serviciu înainte de tragedie

Anchetă cu multe semne de întrebare în cazul bebeluşului aruncat pe geam de mamă la Iaşi. Criminaliştii trebuie să afle care a fost sursa incendiului. Femeia, medic rezident, ar fi fost frecvent bătută de soţ şi încuiată în casă, spun vecinii. Până acum, nu a fost audiată de procurori pentru că e încă în stare gravă la spital.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.01.2024, 19:21

Vezi și

Criminaliştii încearcă să refacă filmul tragediei. Uşa apartamentului este sigiliată şi nicio rudă nu are voie să intre până la finalul cercetărilor.

Filmul tragediei din Iași

Clara Mihociu, reporter Observator: Surse din anchetă spun ca în ziua respectivă cei doi soţi au avut o ceartă aprinsă care l-a adus pe bărbat de la muncă acasă în jurul orei 12.30. Când a plecat din nou la serviciu, bărbatul ar fi încuiat o pe femeie cu tot cu copil în apartament. Două ore mai târziu, a izbucnit incendiul, cu puţin înainte de ora 15.

Soț: Cheile au rămas la ea. Avea chei în casă, de rezervă. Eram la serviciu, am fost anunţat că ia casa foc.

Pe acelaşi subiect

Vecinii spun că femeia nu a avut de ales.

Vecină: Când au venit pompierii, era încuiată şi uşa la dormitor. Ea nu a putut să iasă din dormitor, de asta a aruncat şi copilul, s-a aruncat şi ea. Nu avea altă ieşire! O încuia de foarte multe ori în casă, ea plângea. Ea era foarte legată de el şi foarte mult l-a iubit, dar el era de o răutate ieşită din comun!

Mălina, medic rezident la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, era căsătorită cu tatăl copilului, inginer şi absolvent de Politehnică de un an şi jumătate. Se certau frecvent, iar femeia îl ierta de fiecare dată.

Vecină: De multe ori a aruncat-o pe scări şi a stat pe la vecini, pe aici! Ea săraca disperată a zis: "primiţi-mă, primiţi-mă" că uite soţul meu mă bate.

Clara Mihociu, reporter Observator: La data de 4 decembrie, un vecin din bloc a sunat la 112 să anunţe un scandal între cei doi soţi. Bărbatul o lovise, ameninţase şi chiar ar fi dat-o atunci afară din casă. Poliţiştii veniţi atunci aici, au emis un ordin de protecţie provizoriu valabil 5 zile pe numele bărbatului şi l-au dus pe acesta la Institutul de Psihiatrie Socola. Femeia însă a refuzat ordinul de protecţie şi să depună plângere. Câteva zile mai târziu a plecat cu el şi cu copilul în concediu.

Medicii legişti spun că bebeluşul de cinci luni a suferit traumatisme extrem de grave. Hainele şi plapuma în care a fost înfăşurat nu l-au ajutat.

Călin Scripcaru - medic legist: Aceste obiecte moi nu au reuşit să atenueze cu nimic leziunile produse corpului victime.

Copilul a fost ridicat azi de la morgă, iar familia se pregăteşte de înmormântare. Anchetatorii trebuie să stabilească cum au rămas mama şi copilul încuiaţi în casă şi care a fost sursa incendiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cazul femeii care şi-a aruncat bebeluşul pe geam se complică. Focul nu a pornit de la o cauză tehnică, iar soţul trecuse pe acasă de la serviciu înainte de tragedie