Antena Meniu Search
x

A patra zi de TIFF, pentru tinerii studenti

Cea de-a patra zi de TIFF a fost rezervata tinerilor studenti. L-au avut in fata pe Nick Powell, un cunsocut producator britanic, renumit pentru contributia sa la mai multe filme de Oscar. El a tinut un seminar despre productia cinematografica

Vezi și

Tinerii l-au asteptat cu nerabadre pe Nick Powell. Inainte de conferinta, fiecare si-a pregatit cateva intrebari pentru producatorul britanic.

Nick Powell este un geniu in lumea filmului. Jovial si glumet, el le-a povestit studentilor ce inseamna sa fii un producator bun, intr-un stil pur englezesc. “Un producator trebuie sa fie o combinatie intre un tip rau si unul bun. Am vazut multe filme scurte romanesti, foarte bune, dar si pe cele ale regizorilor precum Cristi Puiu”, le-a explicat Nick Powell.

Organizatorii au vrut sa-l aduca pe Nick de mai multe ori la TIFF. Abia la editia de anul acesta au reusit. “Este o personalitate a cinemaului european, un om a facut multe filme, a produs filme de Oscar, a infiintat o mare companie alaturi de multimilionarul Branson, e un personaj de la care noi cei tineri avem de invatat de la el pentru ca a reusit sa dea un imbold cinematografiei brutanice intr-un moment cand avea nevoie”, a spus Tudor Giurgiu.

Producatorul britanic nu a avut foarte mult timp la dispozitie ca sa viziteze Clujul, dar a ramas impresionat de tinerii studenti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A patra zi de TIFF, pentru tinerii studenti