Antena Meniu Search
x

Foto "Ce-a fost în sufletul tău, copile?" La 18 ani, Răzvan, un elev eminent din Galaţi, şi-a dorit cu orice preţ să moară. A lăsat bilete de adio pentru toţi cei dragi

Un elev bun la învăţătură, îşi luase examenul „Cambridge” cu calificativul „foarte bine” şi cu un viitor strălucit în faţă. Dar Răzvan nu a mai vrut să trăiască. Dimpotrivă.

de Monica Palade

la 18.10.2023, 11:41

Şi-a dorit să moară cu toată fiinţa sa. Şi-a pus la cale planul în cele mai mici detalii. A scris bilete de adio pentru toţi membrii familiei ca să fie împăcat. Apoi s-a tăiat la gât, cap şi la mână, după care s-a aruncat de pe blocul de patru etaje, în care locuia cu părinţii săi. Un ultim zbor al durerii, care însă nu a fost curmată imediat. Inima lui Răzvan a mai continuat să mai bată. Dar nu pentru multă vreme. S-a oprit pentru totdeauna la spital.

Ultimul zbor spre moarte

Nimeni nu îşi explică ce a fost în sufletul tânărului şi de ce a vrut să fie atât de sigur că moare, recurgând la atâtea mijloace. Răspunsurile la toate întrebările care s-au născut din această dramă, probabil tânărul de 18 ani a încercat să le dea în scrisorile de adio pentru cei dragi. O inimă măcinată de întuneric şi suferinţă şi care nu şi-a mai găsit puterea să lupte şi să aştepte ca după nori negri să vină soarele.

Vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa lui şi nimeni nu se aştepta la un astfel de final. „E un băiat foarte cuminte. Nici nu prea îl vedeam pe scară”, „Ştiu că e un băiat liniştit. E un băiat cuminte şi învăţa şi bine”, “O familie foarte bună. Un copil foarte bun”, au declarat aceştia.

Pe acelaşi subiect

Şi colegii şi profesorii de la Colegiului Național "Mihail Kogălniceanu" din Galaţi sunt în stare de şoc la aflarea veştii că Răzvan s-a sinucis. "Nici acum nu îmi vine să cred. Ultima amintire cu Răzvan o am săptămâna trecută când lucrăm pentru bacalaureat pentru biologie, el dădea bac la biologie și încercam să îl învăț să comunice, să socializeze mai bine, era un copil foarte sufletist, bun, empatic, dar mai introvertit", a spus profesorul Cătălin Mogoș.

"Este o mare durere pentru noi toți. Din partea colegiului s-au transmis condoleanțe familiei, este o mare tragedie. Și colegii, și profesorii sunt supărați, nimeni nu se aștepta. Dacă este să vorbim despre acest elev, a fost foarte bun la învățătură, medie peste 8.50, chiar cu bursă anul trecut, fără absențe. Am văzut în catalog că într-adevăr ieri nu a fost la școală toată ziua. Nimănui nu îi vine să creadă și nu înțelege ce s-a întâmplat. Un copil foarte bun, un copil implicat, făcea și voluntariat. E o mare pierdere", a declarat Mădălina Popescu, directorul colegiului.

"Ce-a fost în sufletul tău, copile?" 

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragicul incident.

Mesajele au împânzit reţelele de socializare: „Ce-a fost in sufletul tau, copile???? Dc n-ai vb cu parintii tai, cu colegii, cu psihologul scolii, mare durere a fost in tine de ai ales sa faci asta. Drum lin copile, poate ti-ai gasit linistea acolo sus! Condoleante familiei si putere sa treceti peste aceasta tragedie!” „Doamne, copile ce să întâmplat cu tine? Dumnezeu să te ierte!” „Trist. Mare păcat. Dumnezeu sa l aibă în pază lui! Ce o fi fost în sufletul lui de copil? Doamne, apară-i pe toți copiii!” „Dumnezeu sa îl ierte! Nu inteleg totuși de ce ii faceți poza virala pe Facebook. Nu îl ajută cu nimic. Nu se mai întoarce din mormânt”. „Păcat mare, durere mare sus în cer sa iti faca un colt de rai condoleanțe familiei prea tânăr ai plecat suflet drag și scump..durere infinita”, „Drum lin si lumina vesnica in pace copile!Condoleante familiei,durere fara margini, nu cred ca se gasesc cuvinte de alinare!”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei greu încercată de această nenorocire! Dumnezeu să vă dea putere să treceți peste această încercare să vă ocrotească pe brațele Sale Cele Sfinte!” „Dumnezeu sa te aibă în pază lui băiat frumos și tinara condoleanțe familiei care i ai lăsat plini de durere și suferinta”.

Ştire realizată cu ajutorul informaţiilor furnizate de reporterul Observator Adrian Obreja. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Ce-a fost în sufletul tău, copile?" La 18 ani, Răzvan, un elev eminent din Galaţi, şi-a dorit cu orice preţ să moară. A lăsat bilete de adio pentru toţi cei dragi