Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare proiecţie 3D din istoria Braşovului. Spectacol grandios de lumini în centrul istoric: "Nu ştiu cum aş putea să descriu"

A început cea de-a şaptea ediție a Festivalului Vizual Amural, din Braşov. Noaptea trecută, centrul istoric al oraşului a fost scena unui spectacol de lumini grandios. Faţadele clădirilor vechi au fost locurile perfecte pentru proiecţii de lumini realizate printr-o tehnică 3D aparte.

de Redactia Observator

la 29.08.2021, 09:59

Vezi și

Este fațada unei clădiri istorice care a prins viață, aseară, în Braşov. E nevoie de imaginație, de măsurători precise și de instalații de proiecție de mare putere. "Proiecţia e pe Liceul Naţional Şaguna şi ia în considerare structura faţadei. La realizare am folosit şi tehnologii noi precum leader scanner-ul", spune unul dintre artiştii vizuali implicaţi în proiect.

Tehnologia presupune scanarea integrală a suprafeţei pentru stabilirea tuturor dimensiunilor şi proiecţia unor imagini tridimensionale pe faţadă. Cu ajutorul iluziilor optice, mesajul final este unul extrem de puternic. Oamenii au venit în număr mare pentru a admira spectacolul de lumini. Pentru mulţi a fost o experienţă nouă, aşa că au imortalizat momentele şi le-au postat pe reţelele de socializare.

"Nu ştiu cum aş putea să descriu. Oricum, e o senzaţie plăcută. E plăcut, foarte frumos", "Mi se pare spectaculos, este un joc de lumini pe care nu îl pot descrie în cuvinte. Am filmat să arăt şi eu mai departe prietenilor, colegilor. Sincer nu mă aşteptam să văd în seara asta, asta" sau "E ceva inedit, mai ales pentru cei ce nu au mai văzut. Şi e ceva spectaculos", sunt doar câteva dintre reacţiile celor care au asistat la spectacol.

Festivalul Amural e, în acest an, la a șaptea ediție. Pe lângă spectacolele de lumini, acesta vine şi cu o serie de concerte, seri de poezie și lucrări de artă plastică și fotografică. Tema centrală a acestei ediții a festivalului este poezia orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cea mai mare proiecţie 3D din istoria Braşovului. Spectacol grandios de lumini în centrul istoric: "Nu ştiu cum aş putea să descriu"