Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cea mai veche fabrică din România, fondată în 1771, se redechide după 13 ani. A fost preluată de Hidroelectrica

Uzina Constructoare de Maşini (UCM) Reşita se redeschide după 13 ani de inactivitate. Premierul Ciolacu a făcut anunţul pe Facebook, după o vizită oficială la fabrica din Caraș-Severin. Uzina a fost preluată de Construcţii Maşini Hidroenergetice, societate deţinută în proporţie de 100% de Hidroelectrica S.A.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 09:15

”Ştiu că, de la Revoluţie încoace, românii au văzut cum multe combinate, multe uzine cu tradiţie ale industriei grele româneşti sunt dezmembrate şi vândute la fier vechi. Sau că intră în insolvenţă, aşa cum s-a întâmplat şi cu Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa, unde am fost astăzi, cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

El a specificat că Guvern şi-a asumat reindustrializarea România, astfel încât să se producă mai mult în ţară.

Pe acelaşi subiect

”Astfel, UCM Reşita a intrat acum într-o nouă etapă prin preluarea de către Construcţii Maşini Hidroenergetice, societate deţinută în proporţie de 100% de o altă perlă a economiei româneşti, Hidroelectrica SA, cel mai mare producător de energie verde din România. Aşa se face că cea mai importantă unitate a industriei grele româneşti, care a activat neîntrerupt timp de peste 250 de ani, duce mai departe, cu ajutorul capitalului românesc şi al celor peste 440 de angajaţi, tradiţia şi experienţa românească în producţia de utilaje şi echipamente industriale”, a adăugat el.

Într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Hidroelectrica, se arată că evoluţia economiei româneşti din anii 2000 a pus o presiune semnificativă pe piaţa industriei grele, iar ca urmare, UCMR a traversat cea mai dificilă perioadă din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piaţă şi a veniturilor reduse, ceea ce a dus inevitabil la intrarea companiei în procedura de insolvenţă, în 2011, relatează news.ro.

În 11 martie 2024 a fost semnat contractul de vânzare a afacerii UCMR către UCMH, societate nou înfiinţată, care are ca asociat unic compania de stat Hidroelectrica. UCM Reşiţa a realizat echipamentele aferente a peste 80% din sistemul hidroenergetic naţional, punând în funcţiune peste 6.325 MW putere instalată, care reprezintă 326 grupuri hidroenergetice.

Bugetul acordat de Hidroelectrica uzinei este de un miliard de lei

Potrivit sursei citate, în perioada 2024-2028 bugetul estimat a fi alocat de către Societatea  de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. pentru Uzina Constructoare de Maşini Hidroenergetice S.R.L. va  fi de aproximativ 1 miliard de lei. Acest buget se va concretiza în două direcţii:

  • - 500 milioane lei participare la investiţii directe în UCMH care constau în: investiţii în resursa umană; modernizare capacitate de producţie; modernizare hale de fabricaţie.
  • - 500 milioane lei lucrări de modernizare, retehnologizare şi mentenanţă la capacităţile de producţie ale Hidroelectrica, lucrări care se vor executa în UCMH.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Cea mai veche fabrică din România, fondată în 1771, se redechide după 13 ani. A fost preluată de Hidroelectrica