Antena Meniu Search
x

Victimele exploziei de la Petromidia vor fi transferate în străinătate

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, faptul că cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, vor fi transferați, cel mai probabil luni, în străinătate.

de Redactia Observator

la 04.07.2021, 13:39

Victimele exploziei de la Petromidia vor fi transferate în străinătate

"În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura. Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament", a transmis premierul Florin Cîțu pe pagina de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spitalul Floreasca și-a dat acordul pentru transferul în străinătate a pacienților arși la Petromidia

Pe acelaşi subiect

Medicii Spitalului de Urgență Floreasca, unde sunt îngrijiți cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, și-au dat acordul pentru transferul în străinătate.

Atât angajatorul, KMG International, cât și familiile celor doi angajați ai rafinăriei Petromidia au cerut autorităților transferul de la Spitalul de Urgență „Floreasca” spre o clinică de specialitate din străinătate. "Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” către o clinică de specialitate din străinătate. Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În această dimineață, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer. Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanta estimează că acesta va fi externat în perioada următoare.

Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet", a precizat KMG International într-un comunicat.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Victimele exploziei de la Petromidia vor fi transferate în străinătate