Antena Meniu Search
x

Video "Cei mai norocoşi bebeluşi", minune de Anul Nou pentru părinţi. Ce nume poartă micuţii născuţi pe 1 ianuarie, de Sf. Vasile: Almira sau Mathias

Un nou început, o nouă viaţă. 2024 a venit cu cel mai frumos cadou pentru sute de părinţi din toată ţara - la puţin timp după focul de artificii s-au născut cei mai norocoşi bebeluşi. Şi chiar dacă au venit pe lume la zi mare, de Sfântul Vasile, nu au primit acest nume, ci unele moderne. Conform tradiţiei, copiii născuţi pe 1 ianuarie vor fi feriţi de rele.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.01.2024, 19:42

Vezi și

"Sunt cei mai norocoşi copii din anul 2024 şi, conform tradiţiei, vor fi feriţi de toate influenţele negative. Aici, la Maternitatea Filantropia din Bucureşti, s-au născut de ieri şi până astăzi 7 bebeluşi", transmite Mădălina Iacob, reporter Observator.

Bebeluşii născuţi în prima zi din an

Cei mai mulţi au fost băieţi. Primul a venit pe lume la 50 de minute după ora 12. "Patru băieţei şi trei fete. Nu au fost neapărat programate, însă aşa au dorit să vină. Unele au fost naşteri spontane, operaţii cezariană, toate s-au finalizat cu bine", a declarat Nicoleta Gană, medic ginecolog.

De Revelion, Diana a numărat secundele, dar nu până la trecerea dintre ani, ci până a reuşit să îşi ţină în braţe primul născut. "Prima interacţiune e ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. De aia m-am şi aranjat, am zis să fie mândru de mămica. Îl cheamă Mathias Andrei, chiar dacă a fost născut de Sfântul Vasile şi e minunea noastră", povesteşte Diana, mamă. 

Pe acelaşi subiect

Ce nume poartă copiii născuţi de Sf. Vasile

La Spitalul Polizu, de Anul Nou, s-au născut două fetiţe de nota zece. "Prima fetiţă la ora 00:55, sănătoasă, 3 kilograme şi 70 de grame, mămica, o mămică tânără, 18 ani, s-a bucurat să fie mămică tânără şi prima pe 2024. Cea de-a doua, la 6 dimineaţa. Numele ales de mămică, Almira. Au fost naşteri naturale. Să fie sănătoşi, să crească mari şi cât mai multe naşteri", spune Diana Mergea, medic ginecolog.

Trendul natalităţii este însă în scădere, spun medicii, faţă de anul trecut. Din ce în ce mai multe femei aleg să aducă pe lume un copil după vârsta de 40 de ani. "Nu eram pregătită. În data de 27,28 era data estimativă. Am fost la doctor, apoi fiind pregătită de Revelion, am venit iar aici şi au început contracţiile. E un sfant, o sărbătoare foarte mare. Dumnezeu să îl ajute în viaţă pe bebe şi să ne aducă fericire", spune Camelia, mamă.

La Constanţa, un singur bebeluş a venit pe lume la miezul nopţii. La Galaţi, s-au născut doi băieţi, iar la maternitatea din Iaşi - 6 copii. Pe 1 ianuarie, de Sfântul Vasile, peste 500.000 de români îşi serbează onomastica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Cei mai norocoşi bebeluşi", minune de Anul Nou pentru părinţi. Ce nume poartă micuţii născuţi pe 1 ianuarie, de Sf. Vasile: Almira sau Mathias