Antena Meniu Search
x

Video Revelionul în stradă, cu buget de criză după măsurile de austeritate cerute de guvern. Orașul care a renuțat complet la spectacole şi focul de artificii

Măsurile de austeritate cerute de guvern schimbă tradiţia petrecerilor în stradă, de Revelion. Primarii din marile oraşe strâng cureaua. Organizează spectacole care sunt departe de măreţia anilor trecuţi, când cheltuiau sute de mii de euro. Alţii renunţă de tot la ideea concertelor în aer liber. În unele locuri, fac economii şi la artificii.

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 19:59

Vezi și

La Iaşi, localnicii vor avea parte de o petrecere modestă de Revelion. Autorităţile au renunţat la concerte cu artişti celebri şi vor organiza ceva cu buget restrâns.

Clara Mihociu, reporter Observator: La Iaşi, petrecerea de Revelion va debuta la ora 19:00, aici în Piaţa Palatului Culturii cu un Revelion al copiilor. Însă nici pentru aceştia nu vor veni artişti consacraţi. Pe scenă vor urca mai mulţi tineri din Iaşi care au câştigat diferite concursuri.

Reprezentant primărie: Trăim totuşi vremuri destul de complicate şi am zis ca autoritate locală să dăm şi un semn că totuşi criza ne-a afectat, nu ne-a lăsat indiferenţi.

La Constanţa, Revelionul în stradă rămâne o amintire

Pe acelaşi subiect

Nici focul de artificii nu va mai arăta la fel ca în alţi ani. Dacă la ultimele Revelioane oamenii s-au bucurat de 15 minute de spectacole priotehnice, acum timpul a fost redus la 10 minute.

Localnic: Noi ne bucurăm de tot ce este, chiar dacă este mai puţin. Sperăm să trecem cu bine în noul an.

La Constanţa, Revelionul în stradă rămâne o amintire. Primăria a renunţat şi la spectacole şi la focul de artificii.

Cristina Niţă, reporter Observator: La Constanţa nu se va organiza niciun fel de petrecere în Piaţa Ovidiu, în noaptea dintre ani. Decizia a fost luată, conform Primăriei din cauza ordonanţei de austeritate. Anul trecut, municipalitatea a cheltuit peste 140.000 de euro, pentru organizarea Revelionului în stradă.

Vremea revelioanelor pe străzi a apus şi în Capitală.

Mădălina Iacob, reporter Observator: La Bucuresti, singura petrecere de Revelion organizată gratuit în aer liber va fi doar în parcul IOR. Oamenii sunt asteptaţi să vină aici de la ora 20, iar la miezul nopţii vor fi încântaţi, bineînţeles, şi de un spectaculos foc de artificii.

La Cluj-Napoca tradiţia se păstrează

La Cluj-Napoca, însă, tradiţia se păstrează. Cei care vor petrece noaptea dintre ani în centrul oraşului vor avea parte de concerte şi de un foc de artificii grandios.

Alex Prunean, reporter Observator: Clujenii care vor să treacă noul an împreună în Piaţa Unirii, unde de la ora 22 vor concerta Ad Libitum Voices şi Compact. La Miezul nopţii vor fi desfăcute 500 de sticle de şampanie şi evident va avea loc un spectaculos foc de artificii.

Petreceri în aer liber vor fi şi la Braşov, Craiova şi Timişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Revelionul în stradă, cu buget de criză după măsurile de austeritate cerute de guvern. Orașul care a renuțat complet la spectacole şi focul de artificii