Video Cel mai iubit preparat tradiţional, de 1 decembrie. "De la an la an se vând din ce în ce mai mult!"
Iubim mâncarea tradiţională, nu doar de Ziua Naţională. În ultimul an, restaurantele şi platformele de livrare au înregistrat creşteri pe acest segment. Ciorbele, micii, sarmale cu mămăliguţă şi nelipsiţii papanaşi sunt în topul preferinţelor. Deşi ne place să experimentăm şi alte bucătării ale lumii, gustul de acasă nu are egal!
Românii aleg să mănânce mâncare tradiţională atât vara, cât şi iarna, astfel că sarmalele, ciorbele sau micii sunt printre cele mai comandate preparate, atât în restaurante, cât şi acasă. "Dacă vorbim de felul 1, cele mai consumate ciorbe pe tot parcursul anului sunt ciorba de burtă şi ciorba de văcuţă, iar din punct de vedere al felului doi, nelipsiţii mici! Oamenii nu mai stau foarte mult acasă să gătească, iar în ultimii ani noi livrăm foarte mult", spune Florin Petu, manager restaurant tradiţional.
Mâncarea tradiţională, hrană pentru suflet
De Ziua Naţională, vedeta incontestabilă de pe masa românilor rămâne, însă, ciolanul cu fasole! Iubim atât de mult mâncarea noastră, încât o mâncăm şi în timpul zilei, la birou.
"De la an la an se vând din ce în ce mai mult! Avem meniul zilei de prânz, iahnia nu lipseşte, ciulama avem, micii periodic îi avem în meniu. Pastramă la ceaun, avem ciolan de miel, cotlete de miel", arată Ionuţ Ceban, manager restaurant tradiţional.
"Se pare că ziua în care am înregistrat vârful de comenzi a fost pe 1 mai 2024. În topul oraşelor se numără Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca. Avem şi un fan al mâncării tradiţionale care în ultimul an a comandat de peste 300 de ori", spune Mihnea Pană, PR manager platformăde livrare.
De Ziua Naţională, cine vrea să mănânce un meniu ca la mama acasă în oraş plăteşte între 50 şi 70 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰