Video Cât costă un meniu pentru masa de Crăciun, livrat direct de la restaurant. Lista de comenzi e deja uriaşă
Sunt şi români care preferă să nu se mai complice şi să comande masa de Crăciun direct de la restaurant. Bucătarii pregătesc platouri pentru întreaga familie, de pe care nu lipseşte absolut niciun preparat. Iar curierii ne aduc pachetul direct la uşă. Platouri dulci sunt în pregătire şi în cofetării.
"Un platou are 1 kg, 1kg 300 de grame şi atunci ajunge la o masă de şase persoane", spune Florin Grădinariu, producător local. Aşa arată o masă completă de sărbători, pentru întreaga familie. Mâncarea vine la pachet, fie cu un curier, fie ridicată direct de la restaurant. Comanda include toate preparatale cu tradiţie, dar şi unele pentru gusturi mai sofisticate.
Cât costă un platou cu carne de porc
"Am pus aici din toate produsele pe care noi le-am făcut şi anume piept de porc, avem o vrăbioară de vită afumată, slăninuţă pe care toată lumea o cere, este sezonul ei, ceafă de porc, cotlet de porc, două feluri de cârnaţi afumaţi", arată Florin Grădinariu, producător local.
Un astfel de platou costă 90 de lei. Oferta include însă şi pachete mai bogate de atât. Un pachet care conţine 8 produse tradiţionale şi are aproape 3 kg jumătate costă 275 de lei. Preţul acestuia poate să crească până la aproape 450 de lei în funcţie de pofta fiecăruia, de ce anume vă mai doriţi pe masa de sărbătoare, cum ar fi diferite lactate, tochitură ori alte produse tradiţionale, tobă, chişcă sau lebăr.
Nici bine nu au deschis listele, că restaurantele au deja o mulţime de comenzi. "Îi aşteptăm în număr cât mai mare pentru comenzi, în special pentru persoanele care nu vor să gătească sau vor să-şi facă mai uşoară perioada asta, fiind o perioadă foarte aglomerată. Lista noastră este deschisă pentru comenzile de sărbători, o să fie deschisă inclusiv până pe data de 22 decembrie", spune Daniel Botă, reprezentant restaurant.
Preţul cozonacului de Crăciun
Nici desertul nu poate lipsi de pe masa de Crăciun. Un kilogram de prăjituri asortate costă 95 de lei, iar un cozonac 75 de lei.
"Vom pregăti şi prăjiturile, cele clasice, adică nuci, cornuleţe şi bineînţeles biscuiţii moşului. Vom pregăti şi brioşe cu tematică de Crăciun. Vom avea şi torturi personalizate de Crăciun. Vom avea clasicul cozonac cu nucă, punem şi ciocolată belgiană în el", arată Anca Istrate, administrator laborator cofetărie.
Listele de comenzi vor fi închise cu câteva zile înainte de Crăciun.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰