Antena Meniu Search
x

Foto Cele două surori care au dispărut în Dunăre au fost găsite moarte. Mama lor a aflat de tragedie, după ce iniţial rudele i-au spus că le lovise o maşină

Cel mai negru scenariu a devenit realitate în cazul celor două surori dispărute în Dunăre, pe raza localității Isaccea. Joi dimineață, una dintre copile a fost găsită moartă, iar după câteva ore echipajele de salvatorii au descoperit-o și pe sora ei, tot fără suflare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.06.2021, 14:00

"În jurul orei 13:00, a fost găsit trupul neînsufleţit al celeilalte minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea. Acesta a fost găsit în aceeași zonă ca al surorii ei, fiind recuperat si adus la mal", a transmis ISU Tulcea. 

Cele două fete mai au un frate şi trei surori. Mama lor e plecată la muncă în Anglia, iar rudele nu au găsit inițial curaj să-i spună la telefon despre tragedie. "Nu ştie. I-am spus că e la ortoped, că le-a lovit o maşină", spunea mătuşa fetelor. Între timp, femeia a aflat despre nenorocire.

Cele două surori care au dispărut în Dunăre au fost găsite moarte

Copilele au dispărut luni, pe 21 iunie

ISU Tulcea

Una dintre fetițe a încercat să o salveze pe cealaltă din Dunăre

Pe acelaşi subiect

Fetele au vrut să facă poze pe mal, într-o zonă neamenajată, unde apa e foarte adâncă, mai ales după ploile din ultimele zile. Una a alunecat şi a ajuns în apă. Cealaltă ar fi încercat să o salveze, dar a căzut şi ea.

Două fetițe și-au găsit sfârșitul în Dunăre, la Isaccea

ISU Tulcea

Tragedia s-a produs luni, la ora 16, când un apel la 112 anunţa dispariţia a două surori în apele Dunării, la Isaccea. Echipele de salvare şi scafandrii au încercat de atunci să le recupereze. Pe apă sau sub apă, misiunea a fost la fel de grea, pentru că vizibilitatea era zero, curenţii foarte puternici, iar căutările de-a lungul malului s-au efectuat din aproape în aproape.

Surorile voiau să facă Tik Tok când s-au înecat, ceilalți copii au dat alarma

Cu ambii părinţi în străinătate, fetele se aflau în grija rudelor. La un moment dat au venit pe malul Dunării să facă poze şi de-acolo au ajuns în apă. Câţiva copii au văzut ce s-a întâmplat şi i-au alertat pe oamenii din zonă.

"Au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutam. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas doi copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă", a declarat unchiul fetelor.

* Articol realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Andreea Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Cele două surori care au dispărut în Dunăre au fost găsite moarte. Mama lor a aflat de tragedie, după ce iniţial rudele i-au spus că le lovise o maşină