Antena Meniu Search
x

Video Centre închise de autorități continuă să funcționeze. Un cămin din București a fost călcat de mascați și anul trecut, într-o operațiune denumită tot "azilele groazei"

Descoperirea făcută de reporterii Observator în Tunari, unde 11 oameni, bătrâni şi tineri cu dizabilităţi, au fost mutaţi dintr-un centru din Voluntari, în două clădiri aflate în construcţie, în plin câmp și în condiții inumane, totul, pentru a nu fi găsiţi de autorităţi, nu este singura situaţie şocantă în scandalul căminelor groazei. Deşi au fost închise în urma controalelor de săptămâna trecută, multe dintre aceste centre continuă să funcţioneze!

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 11.07.2023, 16:58

Vezi și

Căminul privat "Sfânta Paracheva" din Capitală a fost călcat de mascați în luna iulie a anului, într-o operațiune denumită la vremea respectivă tot "azilele groazei".

Potrivit anchetatorilor, între 2020 și 2021, angajații acestui centru au bătut și tâlhărit mai mulți beneficiari. Atunci, patru persoane au fost arestate preventiv, însă centrul a continuat să funcționeze. Funcționează și astăzi, deși Prefectura, în urma controalelor efectuate în centrele de bătrâni, a dispus încetarea activității. 

Bătrâni cazați în centre închise

În multe dintre centrele închise, atât în Capitală, cât și în restul țării, administratorii spuneau că vor cere redeschiderea după remedierea problemelor.

Beneficiari au fost găsiți și într-un alt centru, de stat, al DGASPC sector 1, acolo unde sunt cazate mai multe persoane adulte cu probleme psihice grave.

Reamintim că, în urma controalelor efectuate ieri, doar în Capitală au fost închise zece astfel de centre în care erau cazați copii și adulți, unii dintre ei cu probleme grave de sănătate. Observator va demara o campanie pentru a schimba modul în care sunt acreditate astfel de centre de îngrijire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Centre închise de autorități continuă să funcționeze. Un cămin din București a fost călcat de mascați și anul trecut, într-o operațiune denumită tot "azilele groazei"