Antena Meniu Search
x

Video Cerbii lopătari albi care ar fi ţinuţi ilegal pentru vânătoare, de negăsit. Poliţiştii continuă investigaţiile

Vânătoare ilegală de cerbi rari! Asta spune că se petrece într-un complex de lângă Bucureşti organizaţia de mediu care a dezvăluit cum a fost omorât ursul Arthur. Animalele ar fi ţinute într-un ţarc până să fie împuşcate iar imaginile surprinse de Agent Green par să susţină acuzaţiile. Poliţiştii nu au găsit deocamdată cerbii şi continuă investigaţia.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 27.05.2021, 19:57

Vezi și

La marginea pădurii Brăneşti, într-un ţarc, ar fi ţinuţi captivi mai mulţi cerbi lopătari. Printre ei, s-ar afla şi un exemplar albinos, spun reprezentanţii organizaţiei pentru protecţia mediului.

Animalele ar fi ţinute într-un ţarc până să fie împuşcate

Animalele ar fi urmat să ajungă în bătaia puştii vânătorilor, acuză activiştii. Cei pasionaţi de astfel de trofee plătesc până la 7.000 de euro pentru o asemenea experienţă.

Dan Turiga, colaborator Agent Green: Nu exista niciun exemplar în evidenţele lor din această specie. Ei neagă vehement că a existat aşa ceva.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ar fi fost ţinuţi pentru vânătoare?

Dan Turiga, colaborator Agent Green: Bineînţeles. Iar cerbii albinoşi lopătari sunt extrem de rari în sălbăticie.

O echipă Observator a mers pe firul informaţiilor împreună cu Poliţia Animalelor. Un pădurar a împiedicat însă accesul reporterului în complexul de vânătoare.

Raluca Nicolae, reprezentant Agent Green: Am reuşit până la urmă să găsim un angajat de-acolo care să ne faciliteze intrarea, când a dorit să deschidă lacătul porţii, un angajat, am înţeles că este pădurar al acelui fond de vânătoare, a venit în trombă cu maşina lui şi ne-a agresat.

Poliţiştii au deschis o anchetă, dar nu au găsit cerbii filmaţi în ţarc.

Dan Turiga, colaborator Agent Green: Ce-am văzut noi astăzi, nu mai era când a venit poliţia, cu excepţia unei femele care era alergată de câini. Abia au reușit să o prindă cei de la poliție în câmpul lor vizual, s-au exprimat că nu își pot da cu părerea exact ce specie este și așa s-a trecut și în procesul verbal. Probabil muncitorii care au văzut fotografiile, au anunţat.

Investigaţiile continuă pentru a se stabili dacă într-adevăr animalele erau ţinute ilegal pentru vânătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cerbii lopătari albi care ar fi ţinuţi ilegal pentru vânătoare, de negăsit. Poliţiştii continuă investigaţiile