Antena Meniu Search
x

Cererea de SUSPENDARE a procesului casei pierdute de familia IOHANNIS, RESPINSĂ de Curtea de Apel Piteşti

Curtea de Apel Pitești a respins, miercuri, cererea de suspendare a procesului privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis.

Curtea de Apel Pitești a respins, miercuri, cererea de suspendare a procesului privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis.

"Respinge cererea de suspendare. Admite cererea formulată de intimați privind emiterea unei adrese către Primăria Sibiu în vederea comunicării moștenitorilor defunctei Lăzurcă Georgeta. Respinge cererea privind emiterea unei adrese către biroul notarial. Prorogă cererea de introducere în cauză a moștenitorilor defunctei Lăzurcă Georgeta formulată de intimați pentru următorul termen. Amână cauza la data de 15.02.2017", se arată în încheierea de ședință.

Cererile de suspendare și amânare au fost formulate de avocatul familiei Iohannis, până la stabilirea persoanelor care au calitatea de moștenitor al soacrei președintelui, Georgeta Lăzurcă, la rândul ei parte în proces înainte de decesul survenit în anul 2016.

Avocatul Virgiliul Viorel Vulcan, reprezentantul celor cu care se judecă familia prezidențială, a apreciat că cererile depuse de partea adversă reprezintă o încercare de tergiversare a judecării contestației în anulare, prin apelarea la "tertipuri procedurale".

"Dacă moare o parte a unui proces, ea trebuie înlocuită de moștenitori. Prima soacră a țării a murit, ea trebuie înlocuită de moștenitori (...) care ar fi singurul moștenitor doamna Iohannis. Folosindu-se de tertipuri procedurale, avocații domnului președinte încearcă să suspende cauza, să o tergiverseze la maxim, pentru că șansele sunt, din punctul meu de vedere, zero. (...) Așa spune procedura, dacă decedează una dintre părți, cauza se poate suspenda până sunt indicați și introduși în cauză cei care urmează, moștenitorii", a declarat avocatul.

El a adăugat că Ministerul Finanțelor ar trebui să aplice hotărârea irevocabilă pronunțată de Tribunalul Brașov în cauza privind casa din Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cererea de SUSPENDARE a procesului casei pierdute de familia IOHANNIS, RESPINSĂ de Curtea de Apel Piteşti