CFR anunţă întârzieri la trenuri! Restricţii de viteză pe 30 de rute feroviare din cauza caniculei. Vezi LISTA CURSELOR afectate

Publicat: 02.08.2017, 17:26.
Actualizat: 02.08.2017, 17:39

Trenurile circulă cu restricţii de viteză pe 30 de secţii feroviare, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei, în timp ce pe restul tronsoanelor traficul feroviar se desfăşoară conform graficului stabilit pentru ziua în curs, informează CFR SA.

Trenurile circulă cu restricţii de viteză pe 30 de secţii feroviare, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei, în timp ce pe restul tronsoanelor traficul feroviar se desfăşoară conform graficului stabilit pentru ziua în curs, informează CFR SA.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei, viteza trenurilor s-a redus cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie pe următoarele regionale de căi ferate:

Citește și:

'CFR SA vă informează că începând de astăzi, 2 august 2017 şi până la sfârşitul săptămânii, când sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, s-au luat măsuri speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Astfel, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de Cod galben şi Cod portocaliu, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe tronsoanele unde situaţia o impune se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menţionăm faptul că aceste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale', precizează compania.

De asemenea, CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

Măsurile speciale care se iau pentru siguranţa traficului feroviar în perioade caniculare vizează revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de temperaturi ridicate, însoţirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potenţialelor pericole, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de staţii şi avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) şi transmiterea operativă a intervalelor de staţii unde trebuie să reducă viteza de circulaţie.

Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.