Eveniment caritabil pentru nevăzători. Douăzeci de clienţi au luat cina în întuneric, într-un local din Buzău

De Redactia Observator.
Publicat: 29.07.2019, 10:58.
Actualizat: 29.07.2019, 11:34

Să ne punem, fie şi pentru câteva clipe, în pielea unui nevăzător, poate fi dificil. Să luăm, însă, o masă în beznă totală ne poate dezvălui o parte din dimensiunea provocărilor pe care persoanele nevăzătoare le trăiesc zi de zi.

Să ne punem, fie şi pentru câteva clipe, în pielea unui nevăzător, poate fi dificil. Să luăm, însă, o masă în beznă totală ne poate dezvălui o parte din dimensiunea provocărilor pe care persoanele nevăzătoare le trăiesc zi de zi. De o astfel de experienţă au avut parte câteva zeci de buzoieni care au participat la o cină pe întuneric.

Evenimentul a fost unul caritabil, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru dezvoltarea unei aplicaţii mobile care să le vină în ajutor nevăzătorilor.

Este o provocare caritabilă la care au răspuns peste 20 de clienţi ai unui local din Buzău. Timp de aproape două ore au luat cina pe întuneric.

Oaspeţii au fost serviţi de persoane cu deficienţe de vedere, care au devenit pentru câteva ore ospătari.

Experimentul a fost pus în practică de membrii unei fundaţii din oraş.

Andrei Teşcan, preşedintele Fundaţiei Comunitare Buzău: Cu banii stransi de aici vor sa faca o aplicatie care sa spuna in timp real cetatenilor cand vin autobuzele in statie in orasul Buzau.

Adrian Gavrilă - membru: Una dintre problemele principale pe care nevazatorii le au in utilizarea transportului in comun e legata de numarul autobuzului si anume de ce autobuz a venit in statie.

Dezvoltarea aplicaţiei costă 2000 de lei. Fiecare participant a plătit 70 de lei pentru cină, dar la final oamenii au și făcut donații.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.