Antena Meniu Search
x

Video "Se ştie în toată şcoala". De ce ar fi dezvăluit acum eleva de 18 ani relaţia cu profesorul de 62 de ani

Şcoala românească este zguduită de un nou scandal. O elevă din Bucureşti, care abia a împlinit 18 ani, a anunţat pe internet că are o relaţie cu unul dintre profesorii ei, în vârstă de 62 de ani. Codul etic din învăţământ interzice astfel de legături sentimentale, iar poliţiştii au început o anchetă. Colegii adolescentei dau de înţeles că relaţia nepermisă nu era secretă în şcoală, dar directorul ar fi închis ochii şi ar fi început ancheta abia acum, când relaţia nu mai putea fi ascunsă. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.04.2024, 20:26

Vezi și

Adolescenta, elevă la liceul Lucian Blaga, a făcut cunoscută povestea pe Instagram abia acum. Colegii ei spun că ar fi aşteptat să sărbătorească majoratul, dar relaţia cu profesorul ei de geografie ar fi început într-o tabără, acum patru luni, când fata avea 17 ani. 

Elev: Ea era minoră, da, în acel moment când au început relația. Se știe în toată școala.

Profesorul de geografie care apare în postarea elevei nu a mai venit astăzi la ore - a cerut concediu. Susţine, însă, că adevărata victimă este el. 

Profesor: Nu este adevărat. Nu este adevărat! Este o minciună sfruntată! Aia e o piesă de teatru. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Credeți că vă vrea cineva răul?

Profesor: Da, da, da...

"În cele din urmă, imaginile au ajuns şi la poliţiştii Capitalei, care au deschis un dosar penal pentru act sexual cu un minor. Fac acum cercetări pentru a afla dacă fata a fost sau nu constrânsă de profesor", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator. 

 Profesor de 62 de ani, relaţie cu o elevă

Dacă se dovedeşte că are o relaţie cu o elevă mai mică decât el cu 45 de ani, profesorul de geografie are probleme mari. Codul etic din învăţământul preuniversitar interzice asemenea legături. Iar legea spune că profesorul este pasibil de o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare dacă anchetatorii arată că a convins-o pe elevă să întrețină relații intime cu el folosindu-se de autoritatea profesiei lui. Deşi a anunţat poliţia, directorul liceului nu comentează situaţia. 

Ligia Deca, ministrul Educației: În orice caz o astfel de chestiune este împotriva normelor etice și de deontologie și cred că întregul sistem școlar trebuie să poată fi un exemplu din punct de vedere al eticii pentru că, până la urmă, profesorii sunt modelele elevilor.

Elena Ștefan, Inspectoratul Școlar București: La nivelul unității de învățământ au fost purtate discuții cu părinții elevei în cauză și s-a demarat, totodată, cercetarea prealabilă. Profesorul este titularul unității de învățământ, vedem în funcție de verificările efectuate dacă faptele se confirmă sau se infirmă.

Elevii susţin că profesorul de georgrafie nu ar fi la prima abatere. Sub protecţia anonimatului, o elevă a povestit că ar fi hărţuit-o în timpul unei excursii cu clasa, dar nu a avut curaj să îl reclame. 

Elevă, altă victimă: În excursii se bea și nu-l interesa. Când coboram toți scările să ne strângem afară să jucăm mai multe jocuri a pus mâna pe fundul meu. 

Poliţiştii vor chema îl vor chema la audieri atât pe profesor, cât și pe elevă și pe părinții ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Se ştie în toată şcoala". De ce ar fi dezvăluit acum eleva de 18 ani relaţia cu profesorul de 62 de ani