Antena Meniu Search
x

Video Cinci zebre au călătorit 2.600 de kilometri ca să ajungă în România. Vor putea fi admirate la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Cinci zebre, o buha mare şi 16 papagali viu coloraţi sunt noile atracţii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Animalele au fost aduse la noi în ţară cu ajutorul unui program european pentru conservarea speciilor. Deşi au parcurs mii de kilometri până au ajuns pe pământ românesc, acestea au avut parte de tot confortul pe parcursul călătoriei până au ajuns la noua lor casă. 

de Sorin Tanţoş

la 19.10.2023, 09:29

Vezi și

După un drum de peste 2.600 de km, animalele au sosit în sfârşit la noua lor casă de la grădina zoologică din Târgu Mureş. Cele cinci mici zebre, în vârstă 1 an, au avut parte de tot confortul pe perioada transportului. De asta s-au asigurat doi îngrijitori de origine olandeză. Nerăbdător să îşi facă prieteni noi, Joriis a dat buzna imediat ce uşa camionului s-a deschis. 

Cinci zebre au călătorit 2.600 de kilometri ca să ajungă în România

Erik Elfering, responsabil transport:  Am pornit la drum şi am avut o pauză la limita dintre Republica Cehă şi Slovacia, apoi am pornit din nou. La graniţe a fost totul bine. Auzi agitaţie între ele, dar asta este normal la zebre. Vor să fie una cu cealaltă.  

Îngrijitor:Toţi au venit... au ajuns sănătoşi, nu prezintă semne de boală. 

Pe acelaşi subiect

Cu alt transport şi-au făcut apariţia în România şi o buhă mare şi 16 papagali viu coloraţi, sosiţi tocmai din Olanda.

În schimbul noilor vedete care au ajuns în ţara noastră, Berlinul va fi recompensat şi el.

Szantho Janos, director Grădina zoologică Târgu Mureș: De la noi pleacă un zimbru european în Berlin.

Iar suprizele pentru vizitatorii Grădinii Zoo nu se opresc aici.

Szantho Janos, director Grădina zoologică Târgu Mureș: Şi săptămâna viitoare acest transportor va face încă un transport din Berlin se face întoarce la Târgu Mureş ca să ne aducă animale din Hanovra şi Lindenberg.

Linda, responsabil transport: Construiesc ceva nou de fiecare dată, de fiecare dată când vin este ceva nou. Animalele vin, deci sunt foarte curioasă despe această Grădină Zoo în următorii 5 sau 10 ani. 

Grădina zoo din Târgu Mureş face parte dintr-un program european pentru conservarea speciilor.

Szantho Janos, director Grădina zoologică Târgu Mureș: ​Am propus să avem o grupă, să zicem cea mai mare din Europa, deci suntem încă în faza de colectare a animalelor.  

Cele cinci zebre s-au acomodat deja cu noua casă şi urmează ca săptămâna viitoare să îşi facă şi prima apariţie în faţa vizitatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cinci zebre au călătorit 2.600 de kilometri ca să ajungă în România. Vor putea fi admirate la Grădina Zoologică din Târgu Mureş