Antena Meniu Search
x

Video Cine e minorul care a ucis-o pe femeia din Mediaş crezând ca e de etnie romă. Germania l-a trimis în România pentru reeducare

O femeie a fost ucisă în Mediaş în timp ce ducea gunoiul. Criminalul, un delincvent de 17 ani din Germania, trimis în România la reeducare. Minorul le-a spus anchetatorilor că nu o cunoştea pe victimă, dar a atacat-o crezând că este de etnie romă. Cazul şocant readuce în discuţie fenomenul copiilor-problemă, trimişi la noi din ţările vestice pentru a se reabilita şi pe care nu-i poate monitoriza nimeni în mod real. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.04.2022, 19:29

Vezi și

Adolescentul a atacat-o pe femeia de 74 de ani, în mijlocul zilei, de faţă cu mai mulţi copii care se jucau printre blocuri. Prima variantă luată în calcul, jaful, a fost exclusă de anchetatori. Criminalul nu a fost tentat de lănţişorul de aur pe care victima îl avea la gât. 

Localnic: La 12 ziua, bate soarele şi tu îi tai gâtul la o femeie.

Martor: A ieşit femeia din bloc şi-a mers la garaj ca să-şi arunce coşul de gunoi, el a pândit-o. După, a fugit omul. 

Camerele de supraveghere i-au condus pe anchetatori pe urmele ucigaşului, la 20 de kilometri de locul crimei, în Dumbrăveni. Acolo, minorul, cetăţean german, a ajuns în urmă cu 6 ani, printr-un program de reeducare. Adolescenţii care comit infracţiuni, au probleme cu drogurile sau probleme de comportament sunt "deportaţi" printr-o sentinţă judecătorească la mii de kilometri de ţara lor, în zone cât mai izolate, ferite de tentaţii.  

Pe acelaşi subiect

Mihaela Ruginosu, prim-procuror adjunct Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu: Inculpatul a reacţionat astfel, potrivit propriilor declaraţii, crezând că victima este de etnie romă.

Adolescentul suferea de depresie după ce mama l-a părăsit. A fost trimis în România, prin intermediul unei firme din Germania. Familia care se ocupa de el, îl ducea în vacanţe şi îl trimitea la cursuri de germană. 

Copilul era depresiv pentru că fusese părăsit de mamă 

Alex Prunean, reporter Observator: Minorul se afla în plasament internaţional la o familie de aici din Dumbrăveni. Peste doar 3 luni, acesta urma să împlinească 18 ani, vârsta la care programul de plasament lua sfârşit şi urma să se reîntoarca în Germania. 

Asistenta maternală: Aşa era programul dat din Germania, că o dată pe săptămână să facă o plimbare singur. Noi îl duceam până la gară şi-l aduceam de la gară. După o oră, trebuia să se întoarcă. La noi a fost super, s-a comportat super bine.

Localnic: Cumsecade, oamenii ăştia sunt exemplu în Dumbrăveni, au mai avut copii în plasament.

Grav este că Protecţia Copilului nu poate controla fenomenul. 

Beatrice Muntean, DGASPC Sibiu: DGASPC Sibiu încă din 2020 şi-a exprimat dezacordul faţă de aceste plasamente familiale deoarece întâmpinăm o lipsă de transparenţă de comunicare, atât cu familiile străine, cât şi cu familiile de plasament. 

Minorul a fost reţinut şi va fi supus unei evaluări psihiatrice. Un astfel de program de reeducare a existat şi în Vişeu de Sus Maramureş. Aici, copiii din Germania şi Belgia erau trataţi ca sclavi, bătuţi şi puşi la muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cine e minorul care a ucis-o pe femeia din Mediaş crezând ca e de etnie romă. Germania l-a trimis în România pentru reeducare