Antena Meniu Search
x

Video Cine este judecătoarea care s-ar fi drogat cot la cot cu infractorii pe care i-ar fi protejat. Făcea totul din dragoste pentru unul dintre ei

Încă un caz grav care zguduie sistemul juridic din România. O judecătoare din Suceava este acuzată că proteja traficanţii de droguri, îi anunţa că sunt filaţi şi când urmează să acţioneze mascaţi. În schimb, primea bani, bijuterii, maşini şi vacanţe de lux. Datele din anchetă sunt stupefiante: magistratul, mamă a trei copii, se droga şi îşi punea casa la dispoziţie pentru consumatori. Ea a fost ridicată chiar din instanţă şi adusă la Bucureşti pentru audieri. Judecătoarea este acum reţinută. 

de Angela Bertea

la 12.10.2023, 19:41

Vezi și

Ana Maria Chirilă. Judecătoare din 2015, preşedinte de complet la Secţia Penală a Tribunalului Suceava. Procurorii o acuză că a trecut de partea unor infractori periculoşi. Cinci capete de acuzare grave sunt aduse judecătoarei. Magistratul oferea informaţii din dosarele pe care le avea pe birou. Mai exact, îi anunţa pe traficanţi că sunt filaţi de ofiţerii de la combaterea crimei organizate şi când au loc percheziţiile acestora.

Angela Bertea, reporter Observator: Anchetatorii au intrat la bănuieli că este o cârtiţă în interior când au observat că operaţiunile prin care încercau să pună mâna pe traficanţii de droguri eşuau. Indiciile au dus fix către judecătoare, care le dădea autorizaţii de percheziţii sau mandate de supraveghere.

Judecătoarea era mituită cu bani, bijuterii, maşini, vacanțe de lux sau servicii de pază din partea traficanților

Mai mult, i-ar fi convins pe liderii reţelei că poate să obţină ajutorul unor colegi, care să dea o decizie de achitare. Decizia, spun anchetatorii, a costat 30.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Mihai Ștefănoaia, avocat și lector USV: Neaşteptată ştirea, toată lumea este bulversată din sistem. Dacă putem vb de un profil infracţional pe care îl facem unei persoane, categoric o excludem pe doamna magistrat Chirilă din această categorie. O persoană calmă, linişltită, care dăpdea siguranţă, care ştie carte şi arăta un profesionalism desăvârşit. Cred în nevinovăţia dânsei. Eu sper că este o confuzie.

Surse Observator spun că judecătoarea ar fi ajuns în cercul traficanţilor de droguri după ce s-ar fi îndrăgostit de unul dintre ei. Pentru complicitate, era răsplătită regeşte.

Judecătoarea era mituită cu bani, bijuterii, maşini, vacanțe de lux sau servicii de pază şi protecţia din partea traficanţilor. Nu zicea nu nici la produse alimentare. Judecătoarea Chirilă nu se limita doar să ajute infractorii să scape basma curată. Datele din dosar arată că magistratul se droga, ba chiar îşi punea locuinţa la dispoziţie şi altor persoane pentru consum de substanţe interzise. Biroul de la Tribunalul Suceava şi casa i-au fost răscolite de anchetatori.

Judecătoarea a intrat în magistratură în anul 2015. A lucrat iniţial la Judecătoria Bistrița, apoi a fost transferată la Cluj Napoca şi Tribunalul Suceava. Tocmai ce câştigase un concurs de promovare, iar de la 1 noiembrie trebuia să ajungă la Curtea de Apel Suceava.

Cazul a ajuns până la vârful ministerului Justiţiei

Ana Maria Chirilă câştigă lunar circa 3.500 de euro. Anul trecut, pe declaraţia de avere bifa două apartamente, doua case şi o maşină. Anul acesta în schimb, apare divorţată şi cu conturile goale. Rămâne doar cu o casă modestă de 80 mp şi multe datorii - în jur de 67 de mii de euro.

Presa locală scrie că în momentul în care a fost ridicată, judecătoarea avea termen în dosarul care îl vizează pe comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări. Ofiţerul este acuzat ar fi primit mită peste 118.000 de euro de la candidați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cine este judecătoarea care s-ar fi drogat cot la cot cu infractorii pe care i-ar fi protejat. Făcea totul din dragoste pentru unul dintre ei