Antena Meniu Search
x

Cine este Principesa Margareta, noua Regină a României. Principele Radu devine Alteţa Sa Regală Principele Consort al României

Principesa Margareta este prima fiică a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. Margareta s-a născut la Lausanne pe 26 martie 1949.

Cine este Principesa Margareta, noua Regină a României

Principesa Margareta este prima fiică a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. Margareta s-a născut la Lausanne pe 26 martie 1949.

Majestatea Sa Regina Margareta este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional a Universităţii din Edinburgh, Scoţia.

Înainte de 1989, Principesa Margareta a fost implicată în proiecte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite şi al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD).

Pe acelaşi subiect

În august 1989, când devenea evident că ceva avea să se schimbe în sfarşit în Europa de Est, Principesa Margareta a părăsit Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a se dărui cauzei României.

A sosit în țară pe 18 ianuarie 1990. În acelaşi an a înfiinţat, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundaţia Principesa Margareta a României, dedicată sprijinirii bătrânilor şi tinerilor aflaţi în dificultăţi fizice sau materiale. La 18 ianuarie 2015, în prezența autorităților politice, a sărbătorit 'Jubileul de Argint' al întoarcerii în țară.

Principesa Margareta l-a însoţit pe Regele Mihai în turneele susţinute în 1997 şi 2002 pentru sprijinirea aderării României la NATO şi Uniunea Europeană.

Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare şi Principele Radu s-au căsătorit la 21 septembrie 1996. Din 2001, locuiesc la Palatul Elisabeta din Bucureşti, iar angajamentele lor publice se desfăşoară atât în ţară, cât şi în străinătate.

La 30 decembrie 1997, Majestatea Sa Regele Mihai I a anunțat, la București, că succesorul său în toate drepturile și prerogativele dinastice este Principesa Moștenitoare Margareta. În ziua de 30 decembrie 2007, Regele Mihai a numit pe Principesa Moștenitoare Margareta drept Custode al Coroanei române.

La 1 martie 2016, Majestatea Sa a cerut Custodelui Coroanei să îl reprezinte în toate acțiunile publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine este Principesa Margareta, noua Regină a României. Principele Radu devine Alteţa Sa Regală Principele Consort al României