Antena Meniu Search
x

Video Cine este tânăra care s-a aruncat de la etaj după ce a născut. Renunţase la tratamentul psihiatric în timpul sarcinii, pentru a nu afecta bebeluşul

Caz şocant la maternitatea Medgidia. O tânără de 34 de ani s-a sinucis la două zile după ce a născut. Cu doar câteva ore înainte de gestul extrem, semnase o hârtie prin care îşi lăsa fetiţa, singurul ei copil, în grija statului. Abia după tragedie s-a aflat că tânăra ar fi avut probleme psihice, iar în trecut fusese internată într-o clinică de specialitate. Renunţase la tratament pe perioada sarcinii pentru a nu-i face rău bebeluşului.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 07.11.2023, 21:22

Vezi și

Tânăra de 34 de ani a născut prin cezariană o fetiţă perfect sănătoasă, fără nicio complicaţie în timpul operaţiei. După ce a adus copilul pe lume, a luat o decizie şocantă. A stat de vorbă cu un psiholog şi a hotârât să se despartă de fetiţă. A semnat o hârtie prin care lăsa bebelușul în grija statului. Câteva ore mai târziu, a făcut gestul extrem. 

S-a sinucis după ce a născut

"Femeia stătea în această rezervă împreună cu mama ei. Într-un moment în care a rămas nesupravegheată a deschis geamul salonului şi s-a aruncat în gol", arată Cristina Niţă, reporter Observator.

Asistentele au găsit-o în curtea din spate a spitalului, prăbuşită pe asfalt. "Am aflat ulterior că avea ceva tulburări psihice pe care le-a negat la internare", a declarat Dorel Oprea, director Spitalul Medgidia.

Pe acelaşi subiect

Cine este tânăra mămică

Surse Observator spun că tânăra, absolventă de ASE şi studentă doi ani la Medicină, ar fi fost internată în trecut într-un spital de psihiatrie şi urma un tratament care să o ţină pe linia de plutire.

Când a aflat că este însărcinată, a decis să nu mai ia pastilele. S-ar fi temut că îi fac rău bebeluşului. Fără ajutor însă, depresia s-ar fi acutizat şi a doborât-o într-un final. Ar fi cântărit enorm la decizia extremă şi faptul că tatăl copilului nu îşi dorea bebeluşul.

"Cred că este vorba de sentimente de disperare, de lipsă de speranţă. 20% din femeile care mor în primul an după naşterea copilului lor o fac prin suicid. Atât de grave sunt datele şi atât de imporesinantă este această boală - depresia", spune Cristina Dincu, psiholog.

Soarta fetiţei abandonate

Fetiţa abandonată va mai rămâne câteva zile în spital. "Mama n-a dorit s-o alăpteze, să se implice emoţional cu copilul. A rămas supravegheată la noi, e alimentată cu lapte praf. E un copil sănătos", a precizat Magdalena Oprea, medic.

"Este în curs de desfăşurare o anchetă internă. A fost semnat procesul verbal, copilul urmând a fi preluat de către DGASPC Constanţa în sistem maternal", a declarat Carmen Mocanu, DGASPC.

2 milioane de români depresivi

Peste 2 milioane de români suferă de depresie, arată cele mai recente date. O boală care netratată duce, de multe ori, la gesturi extreme. În lume, la fiecare 40 de secunde cineva îşi ia viaţa. Vorbim de aproape un milion de oameni în fiecare an, care pur şi simplu nu mai găsesc putere să treacă peste tulburarea profundă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cine este tânăra care s-a aruncat de la etaj după ce a născut. Renunţase la tratamentul psihiatric în timpul sarcinii, pentru a nu afecta bebeluşul