Antena Meniu Search
x

Cine sunt cei şase români din topul miliardarilor lumii în 2024. Cel mai bogat dintre ei deţine 2,7 miliarde de dolari

Apar din ce în cei mai mulţi miliardari! Este concluzia topului realizat de Forbes care arată că sunt cu 141 de miliardari mai mulţi decât în anul 2023. Lista include şi şase români, printre care Daniel Dineş şi fraţii Pavăl. O apariţie neaşteptată este cea a lui Taylor Swift, care se bucură de o avere de 1,1 miliarde de dolari. 

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 13:56

Vezi și

Anul 2024 pare să fie de succes pentru bogaţii lumii. Faţă de anul trecut, pe lista miliardarilor au mai apărut alte 141 de nume. Primul loc îi revine lui Bernard Arnault cu 233 miliarde de dolari, urmat de Elon Musk. Poziţia cu numărul trei este ocupată de Jeff Bezos, care are 194 de miliarde de dolari, iar topul este continuat cu Mark Zuckerberg şi Larry Ellison.

Anul 2024 pare să fie de succes pentru bogaţii lumii. Faţă de anul trecut, pe lista miliardarilor au mai apărut alte 141 de nume. Primul loc îi revine lui Bernard Arnault cu 233 miliarde de dolari, urmat de Elon Musk. Poziţia cu numărul trei este ocupată de Jeff Bezos, care are 194 de miliarde de dolari, iar topul este continuat cu Mark Zuckerberg şi Larry Ellison.

Topul celor mai bogaţi oameni din lume

  • 1. Bernard Arnault: 233 miliarde de dolari
  • 2. Elon Musk: 195 miliarde de dolari
  • 3. Jeff Bezos: 194 miliarde de dolari
  • 4. Mark Zuckerberg: 177 miliarde de dolari
  • 5. Larry Ellison: 141 miliarde de dolari
Pe acelaşi subiect

Bernard Arnault a cunoscut gustul succesului odată cu apariţia produselor sale de lux. Conglomeratul LVMH este format din 70 de mărci de modă şi cosmetice, printre care se află Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon, Sephora şi Tiffany & Co. 

Bernard Arnault, director LVMH: Succesul este datorită calităţii produsului. Calitatea produsului este o consecinţă a meşterilor, femei şi bărbaţi, care lucrează cu noi. Compania a luat naştere după ce Bernard Arnault a folosit 15 milioane de dolari din averea tatălui său care lucra în construcţii. El a folosit banii pentru a cumpăra Christian Dior. 

Bernard Arnault, director LVMH: Încerc mereu să mă gândesc la ce putem aduce unui brand dacă vrem să-l cumpărăm. Ce poate deveni? Cum poate să fie îmbunătăţit?

Elon Musk, care ocupă poziţia cu numărul doi, este CEO-ul companiei de mașini electrice Tesla, al firmei de rachete SpaceX și al companiei de social media X, fosta Twitter.  În topul miliardarilor apar şi şase români. Daniel Dineş, cu o avere de 2.7 miliarde de dolari, urmat de Ion Ţiriac cu 2.1 miliarde de dolari. De averi impresionante se bucură şi fraţii Pavăl. 

Cei mai bogaţi români

  • Daniel Dineş: 2,7 miliarde de dolari
  • Ion Ţiriac: 2,1 miliarde de dolari
  • Dragoş Pavăl: 2 miliarde de dolari
  • Adrian Pavăl: 1,4 miliarde de dolari
  • Ion Stoica: 1,2 miliarde de dolari
  • Matei Zaharia: 1,2 miliarde de dolari

Cel mai bogat român este Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, cofondatorul şi CEO-ul companiei din domeniul tehnologiei UiPath, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari. El ocupă locul 1.238 în clasamentul în care figurează 2.781 de persoane din întreaga lume cu averi de cel puţin un miliard de dolari. UiPath, primul „unicorn” românesc, este o companie de automatizare robotică a proceselor, care a fost listată la Bursa de Valori din New York în aprilie 2021.

Dines, absolvent al Universităţii Bucureşti, trăieşte în prezent la New York şi a intrat în topul Forbes în 2020. Averea lui a crescut în 2024 cu 1,1 miliarde de dolari faţă de 2023, dar vârful l-a atins în 2021, anul listării la bursa din New York, când a fost evaluată la 6 miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cine sunt cei şase români din topul miliardarilor lumii în 2024. Cel mai bogat dintre ei deţine 2,7 miliarde de dolari