Antena Meniu Search
x

Video Afacerea celei mai bogate familii din SUA. Imperiul lor ajunge la 267 miliarde de dolari, după 62 de ani de la înfiinţare

Statele Unite au 45 de familii care valorează cel puţin 10.000 miliarde de dolari. Asta arată noul clasament realizat de Forbes care a desemnat familia Walton ca fiind cea mai bogată, cu 267 miliarde de dolari. Pe locul doi se află rudele fondatorului Mars, în timp ce locul trei este ocupat de familia care a pus bazele Koch Industries, a doua cea mai mare companie privată din SUA. 

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 13:30

Vezi și

Cel mai recent clasament realizat de Forbes arată că 45 de familii din Statele Unite valorează cel puţin 10.000 miliarde dolari. Pe primul loc se află familia Walton care este mai bogată decât cel mai avut om de pe planetă, Elon Musk. Locul doi este ocupat de clanul Mars, iar, la o diferenţă de numai un miliard de dolari, se află familia Koch. Cargill-MacMillan are poziţia patru, în timp ce membrii familiei Johnson sunt pe locul al cincilea. 

Imperiul Walmart

Familia Walton, alcătuită din cel puţin 39 de membri, are o avere netă de 267 miliarde de dolari. Gustul succesului a fost resimţit încă din 1962 când Sam Walton a pus bazele marelui lanţ de magazine Walmart. În 1992, el a primit şi Medalia Prezidenţială a Libertăţii din partea lui George H. W. Bush. 

De-a lungul timpului, cei şapte moştenitori ai imperiului au vândut aproximativ 22 miliarde de dolari din acțiunile Walmart şi au realizat donaţii consistente. Chiar şi aşa, ei încă dețin aproximativ 45% din acțiunile gigantului de retail. 

Pe acelaşi subiect

Cine ocupă poziţiile 2 şi 3 în clasament

Locul doi este ocupat de familia Mars cu o avere de 117 miliarde de dolari. Frank Mars a dat naştere gigantului dulciurilor cu acelaşi nume, iar acum compania deţine zeci de mărci emblematice, inclusiv M&M şi Snickers. 

Victoria Mars, moştenitoare Mars: Compania este construită cu ajutorul brandurilor noastre. În urmă cu o sută de ani, chiar 80 de ani, cele care contau erau brandurile. Pe asta ne-am axat. Bunicul meu credea cu tărie că fiecare brand trebuia să stea pe picioarele lui. 

Cu o avere de 116 miliarde de dolari, familiia Koch ocupă poziţia cu numărul trei în topul întocmit de Forbes. Koch Industries activează în mai multe domenii precum rafinarea petrolului şi este deţinut acum de Charles, fiul fondatorului. 

Charles Koch, Koch Industries: Inovaţia apare din amestecul ideilor deja existente în feluri noi şi asta este adevărata provocare. 

Anul 2022 a fost unul glorios pentru companie având venituri de aproape 115 miliarde de dolari.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Afacerea celei mai bogate familii din SUA. Imperiul lor ajunge la 267 miliarde de dolari, după 62 de ani de la înfiinţare