Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto "Cinema în aer liber" în Parcul IOR. Programul filmelor difuzate din 13 august pe Insula Artelor din Titan

Pasionaţii de filme au o oportunitate unică de a petrece timpul în afara sălii de cinema, chiar sub cerul înstelat. Evenimentul "Cinema în aer liber" revine şi anul acesta în Parcul Titan din Capitală, cu 24 de pelicule pentru toate gusturile. Timp de patru săptămâni, de marţi până duminică, cele mai premiate filme de autor de la Festivalurile Internaţionale vor fi difuzate seară de seară pe Insula Artelor, iar intrarea este gratuită.

de Redactia Observator

la 07.08.2024 , 15:34

Evenimentul "Cinema în aer liber" revine pe Insula Artelor din Parcul Titan cu 24 de proiecţii dintre cele mai apreciate filme ale ultimilor ani. Aceste proiecţii vor avea loc în Bucureşti pe parcursul a patru săptămâni, de marţi până duminică, între 13 august şi 8 septembrie, iar intrarea este liberă.

Cinema în aer liber în parcul IOR

Anul acesta, Cinema în aer liber aduce pe marele ecran o selecţie oficială de filme noi, ce include producţii internaţionale premiate şi apreciate de critici. Multe dintre acestea vor fi prezentate în premieră în România şi vor oferi publicului oportunitatea de a descoperi capodopere cinematografice.

Articolul continuă după reclamă

În prima săptămână, programul include filme precum „Bastardul” (2024), regizat de Nikolaj Arcel, ce prezintă povestea căpitanului Ludvig Kahlen care în 1755 încearcă să cucerească nordul Danemarcei pentru a obţine un titlu nobiliar. „Redutabil” (2017), regizat de Michel Hazanavicius, îl urmăreşte pe Jean-Luc Godard, interpretat de Louis Garrel, în perioada în care trece de la succesul internaţional la radicalismul maoist, influenţat de evenimentele din 1968. „Odiseea” (2017), regizat de Jérôme Salle, explorează 30 de ani din viaţa căpitanului Jacques-Yves Cousteau, evidenţiind atât realizările sale de explorator şi cineast, cât şi provocările personale.

Programul filmelor din parcul Titan

„Frunze căzătoare” (2023), regizat de Aki Kaurismäki, arată întâlnirea dintre Ansa şi Holappa care, în ciuda dependenţei de alcool şi a dificultăţilor de comunicare, caută dragostea vieţii lor. „Club zero” (2024), regizat de Jessica Hausner, o prezintă pe domnişoara Novak, care, predând un curs de alimentaţie conştientă, declanşează efecte alarmante într-un internat internaţional. Iar filmul care încheie prima săptămână va fi „Cartea cu soluţii” (2024), regizat de Michel Gondry, film ce explorează haosul creat de un regizor bipolar într-o casă de la ţară, în încercarea sa de a finaliza filmul după propria viziune.

"Cinema în aer liber" în Parcul IOR. Programul filmelor

În cea de-a doua săptămână, spectatorii pot viziona „Scenariu de vis” (2023), regizat de Kristoffer Borgli, cu Nicolas Cage în rolul unui profesor care devine faimos după ce începe să apară în visele altora. „CHE Partea I” (2008), regizat de Steven Soderbergh, prezintă începuturile revoluţiei cubaneze sub conducerea lui Che Guevara. „Marea dinlăuntru” (2005), regizat de Alejandro Amenábar, urmăreşte povestea lui Ramon, un bărbat paralizat care vrea să-şi încheie viaţa demn şi este influenţat de două femei cu perspective diferite asupra existenţei.

„Eu căpitan” (2024), regizat de Matteo Garrone, descrie aventura a doi tineri din Dakar în călătoria lor periculoasă spre Europa. „Crima este a mea” (2023), regizat de François Ozon, prezintă povestea unei tinere actriţe din Parisul anilor '30, acuzată de omor şi care câştigă faima, dar descoperă adevărul tulburător. „La Stejarul Bătrân” (2024), regizat de Ken Loach, se centrează pe ultimul pub dintr-o comunitate minieră britanică în declin, care devine locul de întâlnire pentru localnici şi refugiaţi sirieni, unde se dezvoltă o prietenie neaşteptată într-o poveste despre pierdere şi speranţă.

În a treia săptămână, spectatorii vor putea vedea sau re-vedea „Cartea cu soluţii” şi „CHE Partea a II-a” dar şi „Dalida” (2017), regizat de Lisa Azuelos, un film biografic despre celebra cântăreaţă Dalida, născută în Cairo şi cunoscută pentru succesul internaţional înainte de moartea sa tragică în 1987. De asemenea, în program mai sunt „Jeanne du Barry” (2023), regizat de Maïwenn, care explorează povestea ultimei amante a regelui Ludovic al XV-lea şi scandalul de la curte, „Dragoste la foc mic” (2024), regizat de Tran Anh Hung, urmăreşte evoluţia unei relaţii romantice între o bucătăreasă talentată şi un gurmand celebru, în contextul unei pasiuni culinare şi „Umbra lui Caravaggio” (2023), regizat de Michele Placido, ce spune povestea lui Caravaggio care, acuzat de crimă, se refugiază în Napoli în căutarea iertării şi a unei reveniri în Roma.

În ultima săptămână de proiecţii, publicul va putea viziona din nou „Club Zero” (2024) de Jessica Hausner, o comedie neagră despre efectele periculoase ale extremismului în alimentaţie într-un internat internaţional dar şi „Marele Maestru” (2013) de Kar-Wai Wong, ce explorează viaţa lui Ip Man, mentorul lui Bruce Lee, şi influenţa sa în arte marţiale, „Trădătorul” (2020) de Marco Bellocchio, ce aduce în prim-plan povestea lui Tommaso Buscetta, primul informator al mafiei siciliene, care îşi trădează clanul pentru a ajuta justiţia şi o altă proiecţie a filmului „Bastardul”.

Proiecţiile care vor marca încheierea sezonului Cinema în aer liber de la Bucureşti sunt „Un an dificil” (2024) regizat de Olivier Nakache şi Éric Toledano, ce urmăreşte doi escroci datori care se alătură unui grup de activişti de mediu pentru a beneficia de mâncare şi băuturi gratuite şi, din nou, „Scenariu de vis”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » "Cinema în aer liber" în Parcul IOR. Programul filmelor difuzate din 13 august pe Insula Artelor din Titan