Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ciobanii iau cu asalt Capitala. Oierii vin la București să-i ceară socoteală ministrului Daea

Ministerul Agriculturii va fi luat cu asalt astăzi, de zeci de crescători de ovine, din mai multe colțuri ale țării. Ciobanii vor să discute cu ministrul Petre Daea pentru că, spun ei, s-au săturat de minciuni și de promisiuni. 

de Redactia Observator

la 10.10.2018 , 08:27

Ciobanii iau cu asalt Capitala. Oierii vin la București să-i ceară socoteală ministrului Daea Ciobanii iau cu asalt Capitala. Oierii vin la București să-i ceară socoteală ministrului Daea - Hepta

Ministerul Agriculturii va fi luat cu asalt astăzi, de zeci de crescători de ovine, din mai multe colțuri ale țării. Ciobanii vor să discute cu ministrul Petre Daea pentru că, spun ei, s-au săturat de minciuni și de promisiuni. 

Chiar ministerul a iniţiat celebra campanie "Alege Oaia", prețurile sunt în continuare o bătaie de joc, acuză crescătorii de ovine.

"Vindem, în acest moment, mielul din câmp cu 4 lei/kg în viu, mielul îngrășat cu 5 lei/kg în viu, iar oaia reformă cu 1,80 lei/kg. A ajuns o oaie 70 de lei. De bătaie de joc! La subvenții mari nu ajungem toți. Zilele acestea ne-a comunicat în scris Ministerul Agriculturii că în România sunt 9,6 milioane de oi din care doar 3 milioane de oi beneficiază de sprijin cuplat, animalele sunt înscrise în controlul oficial al performanțelor (COP) și în registrele genealogice. Ministerul Agriculturii ne-a trimis răspuns oficial. Vrem să-l întrebăm pe ministrul Petre Daea cum crede domnia sa că ne descurcăm doar din ajutorul național tranzitoriu de 12 lei - 14 lei pe cap de oaie?! Oierii care iau sprijinul cuplat nici nu mai sunt interesați să mulgă oile, în schimb amărâții care iau doar ajutor național tranzitoriu (ANT) merg cu pași repezi către faliment. Și unii, și alții plătim impozite la stat și n ne întreabă nimeni ce subvenție am încasat.

Articolul continuă după reclamă

Vom veni miercuri (10 octombrie 2018, n.r.) la discuții la Ministerul Agriculturii, aducem și doi berbeci, cu origine și fără origine, și un cântar electronic, să-i demonstrăm domnului ministru cum stau lucrurile în fermele de ovine din România. Pentru ce berbeci slabi, mâți, s-au eliberat certificate de origine. 

Ciobănașii noștri nu o să plece  din fața Ministerului Agriculturii până nu rezolvăm problemele. Dormim în fața Ministerului Agriculturii, cu cojoacele pe noi. Cerem anularea COP, sprijin cuplat acordat pe producție, să poată încasa mai mulți oieri subvenția asta, că doar toți plătim impozite, pășunile să fie închiriate crescătorilor de animale. Nu doar pe hârtie, cum se întâmplă acum", a declarat pentru agroinfo.ro Ionică Sterp, crescător de ovine din județul Bihor.

Crescătorii de ovine vin echipați cu cojoacele și spun că nu vor mai pleca din fața Ministerului Agriculturii până când nu li se vor rezolva problemele. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Ciobanii iau cu asalt Capitala. Oierii vin la București să-i ceară socoteală ministrului Daea