Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciolacu e gata să ceară demisii, de la ministerul lui Rafila și până la Spitalul Pantelimon și Colegiul Medicilor: "Este de neconceput"

Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos la minister, spital și Colegiul Medicilor, spune premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

de Redactia Observator

la 08.08.2024 , 15:55

premierul Marcel Ciolacu Ciolacu e gata să ceară demisii, de la ministerul lui Rafila și până la Spitalul Pantelimon și Colegiul Medicilor: "Este de neconceput" - Guvernul României

"Toți vinovații în cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzația de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătății a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi. Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus pana jos la minister, spital și Colegiul Medicilor", afirmă Marcel Ciolacu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

El cere politicienilor să nu folosească această dramă în scop electoral.

Pe acelaşi subiect

"Până atunci, însă, le solicit politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte. Și, slavă Domnului, există subiecte importante care nu pot fi ascunse", încheie Ciolacu.

Scandal la Spitalul Sf. Pantelimon. Alexandru Rafila nu demisionează

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat joi dacă intenționează să demisioneze după ce medici de la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon" au fost acuzați că au omorât oameni.

"Nu am de ce să demisionez", spune Alexandru Rafila, când a fost întrebat de jurnaliști dacă intenționează să demisioneze după cazul de la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon".

Rafila a precizat că acuzațiile extrem de grave aduse medicilor, de omor cu premeditare, sunt individuale.

Doi medici și o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon" București au fost reținuți miercuri în cazul morților suspecte. Medicii sunt acuzați de omor calificat, după ce ar fi redus doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă.

Mai mulți medici de la ATI Pantelimon și-au anunțat demisiile din gărzi

Majoritatea medicilor din secţia ATI din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon îşi anunţă demisia din gărzi, internările în spital fiind blocate, în contextul în care doi medici de la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare. Şefa secţiei ATI afirmă că medicii nu se tem, dar că preferă să meargă în locuri unde "nu sunt călcaţi în picioare".

Pacienţii aflaţii în secţia ATI sunt în continuare îngrijiti, spune medicul. "Nu este, propriu-zis, o grevă spontană, noi stăm să îngrijim pacienţii care sunt în ATI. Sigur că nu o să-i  dăm afară. Doar am anunţat toate secţiile, întrucât noi ne-am depus demisia din gărzi, deocamdată, nu se pot face internări. Îmi pare foarte rău pentru situaţie. Demisia din gărzi, de mâine, demisia din spital în momentul în care reuşim să rezolvăm bolnavii din terapia intensivă, nu putem să-i lăsăm. Urmează şi demisia. Plecăm toţi. Toţi colegii", a declarat şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian. 

Aceasta a explicat că în secţia ATI sunt 12 medici. În condiţiile în care cele două doctoriţe sunt anchetate, una este în concediu, iar alt medic "deocamdată nu ştie dacă îşi dă demisia", ceilalţi opt medici au decis să renunţe la gărzi.

Medicul spune că presiunea a ajuns undeva la nişte cote „incredibil de suportat”. "Nu ne este teamă de nimic, dar nu putem să ne desfăşurăm activitatea în asemenea condiţii. Este o specialitate grea, dar este o specialitate care este terfelită în momentul ăsta. Preferăm să ne ducem în nişte locuri unde avem linişte şi unde nu suntem călcaţi în picioare. Este inadmisibil să avem în fiecare săptămână reclamaţie că nu am salvat pacient cu neoplasm de opt ani, că nu am pus doza de noradrenalină nu ştiu cât că aşa consideră aparţinătorul. (...) Domnilor anestezişti din ţara asta, aţi fost întrebaţi vreodată de către un aparţinător când a fost schimbat cateterul venos central? Despre ce vorbim?", a mai afirmat Florina Pompilian.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Ciolacu e gata să ceară demisii, de la ministerul lui Rafila și până la Spitalul Pantelimon și Colegiul Medicilor: "Este de neconceput"