Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ciolacu şi Grindeanu au inaugurat 10 kilometri din autostrada A0. Capitala va fi legată de drumul spre mare

Mai avem încă 10 kilometri de autostradă. Este vorba despre o porţiune din A0, asta înseamnă că odată cu acest lot Capitala va fi legată de drumul spre mare, deci se va putea circula continuu pe autostrada pe o lungime de 236 de kilometri. Înainte de inaugurare, oficialii au mers la verificări. 

de Mădălina Chiţac

la 28.07.2024 , 13:43

Aceşti kilometri vor fi deschişi circulaţiei pe parcursul zilei de miercuri. Este vorba despre o porţiune care se află pe lotul 1, care se află între DN4 şi Autostrada Soarelui. Practic, cei care locuiesc în zona limitrofă a Capitalei vor putea să ajungă direct la mare, pe autostradă, în timp ce şoferii care vin dinspre Constanţa nu vor mai trebui să meargă pe centură sau să treacă prin centrul Bucureştiului pentru a ajunge, de exemplu, la aeroport sau spre Ploieşti. 

Astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar şi premierul Marcel Ciolacu au venit pentru a verifica stadiul lucrărilor. Va mai dura însă până când vom putea circula pe toată autostrada Bucureştiului, probabil în 2026 se va întâmpla acest lucru. 

"O să se dea în circulaţie din A0, inelul sudic, încă 10 km. Asta înseamnă că din inelul sudic aproape două treimi este finalizat din A0, peste 20 de km, mi se pare, din inelul nordic. De fapt, în acest moment, toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa din zilele următoare", a afirmat, duminică, Marcel Ciolacu.

Vezi și
Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Ciolacu şi Grindeanu au inaugurat 10 kilometri din autostrada A0. Capitala va fi legată de drumul spre mare