Antena Meniu Search
x

Circulaţia navelor pe Dunărea maritimă, îngreunată de gheaţă

Trei nave maritime tranzitează în condiţii de iarnă canalul Sulina, Dunărea maritimă fiind joi dimineaţa blocată de gheaţă în dreptul localităţilor Gorgova şi Crişan.

Trei nave maritime tranzitează în condiţii de iarnă canalul Sulina, Dunărea maritimă fiind joi dimineaţa blocată de gheaţă în dreptul localităţilor Gorgova şi Crişan.

'Trei nave maritime tranzitează canalul Sulina pentru a ieşi la mare, iar alte două nave se află în Marea Neagră urmând să intre pe canal. Remorcherul 'Gheorghieni 2' acţionează între milele marine 6 şi 10 şi va veni spre Tulcea, 'Perseus' intervine la mila 35 a Dunării, iar apoi va fluidiza sloiurile de la milele 46 şi 47 de pe braţul Tulcea. Remorcherul 'Galaţi 3' urmează să plece spre Galaţi pentru a acţiona în zona Galaţi-Brăila', potrivit directorul general al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, Galaţi, Dorian Dumitru.

Circulaţia pe Dunărea fluvială este suspendată, din cauza podurilor de gheaţă formate pe mai multe sectoare ale Dunării, dar, având în vedere cererile comandanţilor de nave, AFDJ a decis emiterea unor derogări pentru convoaie de barje care au plecat din Cernavodă încărcate cu materie primă pentru combinatele ArcelorMittal Galaţi şi Alum Tulcea, informează Agerpres.

Trecerea bac dintre Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu a fost asigurată, joi dimineaţa, de remorcherul fluvial 328 al Ministerului Apărării Naţionale, la bordul acestuia urcând aproape 40 de pasageri şi alimente.

Pe acelaşi subiect

'La pontonul de acostare de la Tulcea, au fost probleme din cauza sloiurilor de gheaţă, dar am încheiat singuri misiunea, fără vreun remorcher al AFDJ Galaţi. Vom asigura trecerea între Tulcea şi Tudor Vladimirescu, de trei ori pe zi, la orele 7.00, 12.00 şi 16.00, până când nu vor mai fi sloiuri pe Dunăre', a menţionat comandantul misiunii din cadrul Unităţii Militare 02044, locotenent comandor Lucian Martian.

De la începutul acestei săptămâni, cursele regulate de pasageri între Tulcea şi localităţile izolate din Delta Dunării au fost suspendate, din cauza sloiurilor de pe fluviu. Remorcherul 'Mamaia 2' al AFDJ Galaţi a efectuat două curse între Sulina şi Tulcea, următorul transport de călători şi pasageri între municipiu şi localităţile izolate ale Deltei urmând să aibă loc la sfârşitul săptămânii.

'Duminică dimineaţa, la ora 7.00, remorcherul 'Mamaia 2' va pleca din Sulina şi va prelua călătorii din localităţile aflate pe malurile canalului Sulina, iar luni, la ora 10.00, va pleca din Tulcea spre Sulina', a precizat directorul general al AFDJ Galaţi.

Potrivit AFDJ, joi dimineaţa, sloiurile acoperă 70% din suprafaţa Dunării, iar braţele Sfântu Gheorghe şi Chilia ale fluviului sunt în continuare blocate de gheaţă.

La Ceatal Ismail, braţul Tulcea al Dunării este liber de gheaţă, iar braţul Chilia este blocat. La ceatal Sfântu Gheorghe, locul în care Dunărea se desparte în braţele Sfântu Gheorghe şi Sulina, fluviul este liber de gheaţă pe canalul maritim, dar în dreptul localităţilor Gorgova şi Crişan, Dunărea maritimă este blocată de gheaţă, potrivit AFDJ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Circulaţia navelor pe Dunărea maritimă, îngreunată de gheaţă