Antena Meniu Search
x

Cîțu, despre Ivan Patzaichin: "Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România"

Premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj de condoleanţe la aflarea veştii morţii marelui sportiv Ivan Patzaichin, care s-a stins din viaţă la 71 de ani.

De Redactia Observator la 05.09.2021, 11:15
Cîțu, despre Ivan Patzaichin: "Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România" - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

„O veste extrem de tristă, astăzi! Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”, a transmis premierul Florin Cîțu, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Un CampiOM s-a transformat în stea

Decesul marelui sportiv a fost anunțat duminică dimineața de Comitetul Olimpic și Sportiv Român: „E legendă... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice (4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”, a scris COSR pe pagina de Facebook.

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949 într-o familie de lipoveni, în satul Mila 23. El a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint. Sportivul a devenit ulterior antrenor, iar în ultimul timp se dedicase antreprenoriatului social, preocupat de promovarea sportului, mișcării în aer liber și a ecoturismului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cîțu, despre Ivan Patzaichin: "Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România"