Antena Meniu Search
x

Video Clădiri din România, îmbrăcate în portocaliu, de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului. Boala cruntă este a doua cauză majoră de deces din lume

De Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului, noaptea trecută, 43 de obiective importante din Bucureşti și din alte şapte orașe au fost iluminate în portocaliu. Iniţiativa este menită să transmită un mesaj de încurajare tuturor persoanelor care se luptă cu cancerul. Este şi un semnal de alarmă privind impactul acestei boli în viaţa unei familii şi importanţa prevenţiei.

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 24.02.2023, 12:55

Vezi și

Clădirile din Capitală au fost îmbrăcate noaptea trecută în lumină portocalie, culoarea răsăritului şi-a apusului. 

Corina Banu, organizator: Ne unim vocile practic, într-un mesaj de solidaritate atât pentru a încuraja oamenii care se luptă cu cancerul, dar și de conștientizare că este o boală care din păcate crește în incidență și că există masuri de prevenție. 

Cancerul, a doua cauză majoră de deces din lume

Cancerul este a doua cauză majoră de deces din lume şi cauza principală de deces în rândul copiilor şi adolescenţilor. 10 milioane de oameni mor, anual, de cancer, mai mult decât de HIV sau SIDA, malarie şi tuberculoză, la un loc. 

Pe acelaşi subiect

În lume, se înregistrează anual aproximativ 300.000 de cazuri noi în rândul copiilor cu vârsta între 0 şi 19 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, până în 2035, numărul global de cazuri de cancer s-ar putea dubla. 

Corina Banu, organizator: La noi în țară încă este nevoie să ajungem mai repede la doctor. Atât copiii, cât și adulții. Cu cât este depistat mai repede și cu cât se intervine mai devreme prin tratamentele care ne stau azi la dispoziție. Cu atât avem mai multe șanse de vindecare.

Specialiştii spun că aproape patru milioane de vieţi ar putea fi salvate anual prin prevenţie şi diagnostic în stadiu incipient. World Cancer Day a fost organizată pentru prima dată în lume în anul 2006 şi este o iniţiativă ce are loc în fiecare an, pe 4 februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Clădiri din România, îmbrăcate în portocaliu, de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului. Boala cruntă este a doua cauză majoră de deces din lume