Antena Meniu Search
x

Europarlamentarul Claudia Ţapardel i-a trimis o scrisoare oficială lui Mark Zuckerberg, pentru susţinerea petiţiei "STOP live pe Facebook la volan!"

Europarlamentarul român Claudia Ţapardel i-a trimis o scrisoare oficială fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg în care îi cere să sprijine petiţia "STOP live pe Facebook la volan!"

Vezi și

Europarlamentarul român Claudia Ţapardel i-a trimis o scrisoare oficială fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg în care îi cere să sprijine petiţia "STOP live pe Facebook la volan!", iniţiată de Observator, Observator.tv şi Poliţia Română!

Ţapardel i-a amintit fondatorului reţelei de socializare faptul că are o responsabilitate socială și etică față de utilizatorii săi. Europarlamentarul român cere măsuri concrete din partea Facebook în ceea ce priveşte raportarea rapidă a live-urilor care pun în pericol viaţa persoanelor implicate în traficul rutier.

"Stimate domnule Zuckerberg, aș dori să vă atrag atenția asupra unei probleme extrem de importante ce ține de siguranța rutieră și live streaming-ul. Difuzarea videoclipurilor live pe Facebook a devenit recent una dintre cele mai populare tendințe la nivel global, și reprezintă, în același timp, una dintre principalele modalități de distragere a atenției în timpul șofatului, provocând astfel numeroase accidente fatale în întreaga lume.

În acest sens, aș dori să evidențiez accidentul tragic care a avut loc la sfârșitul lunii mai pe o autostradă din Ungaria, în care nouă pasageri români și-au pierdut viața în timp ce șoferul microbuzului înregistra live pe Facebook. Astfel, 16 copii au rămas orfani.

Ca răspuns la o astfel de consecință negativă a streaming-ului live pe Facebook, postul român de televiziune Antena 1 în parteneriat cu Poliția Română a lansat o petiție intitulată "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!". Scopul acestei petiții este să crească gradul de conștientizare în ceea ce privește pericolul live streaming-ului în timpul șofatului. 

Are în vedere Facebook inițierea unor campanii de conștientizare și informare publică (luând în considerare petiția menționată mai sus care rulează în prezent în România: "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!")", i-a scris Claudia Ţapardel fondatorului Facebook.

Semnează petiţia

Dă like vieţii! Semnează petiţia "STOP live pe Facebook la volan!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Europarlamentarul Claudia Ţapardel i-a trimis o scrisoare oficială lui Mark Zuckerberg, pentru susţinerea petiţiei "STOP live pe Facebook la volan!"