Antena Meniu Search
x
LIVE

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Malta a intrat în zona roşie, Serbia şi Ucraina în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea prin care s-a actualizat şi lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

De Redactia Observator la 23.12.2021, 20:59
Lista ţărilor a fost actualizată
Lista ţărilor a fost actualizată - Shutterstock

1. Modificarea HCNSU nr. 111/2021 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021 - 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei pentru: 

- personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional şi a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.

- conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană).

- conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane,  dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană). 

Pe acelaşi subiect

2. Actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:

în zona roșie au intrat: Malta și Aruba;

în zona galbenă au intrat:  Rusia, Serbia și Ucraina; Canada, Bermuda, Puerto Rico, Sint Maarten, Curaçao și Insulele Turks și Caicos;

în zona verde au intrat: Republica Moldova, Azerbaijdan, Belize, Singapore, Polinezia Franceză și Insulele Saint Vincent și Grenadine.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Malta a intrat în zona roşie, Serbia şi Ucraina în zona galbenă