Antena Meniu Search
x

Coada de TIR-uri care așteaptă să iasă din țară prin Vama Siret a ajuns la aproape 25 de kilometri

Nervi întinși la maxim în Vama Siret, unde șoferii de TIR-uri sunt nevoiți să aștepte ore în șir, ca să poată ieși din țară. Marți dimineață, coloana de camioane se desfășoară pe o distanță de aproximativ 25 km pe DN 2 spre Vama Siret, anunță Prefectura Suceava.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 09:28

Coada de TIR-uri care așteaptă să iasă din țară prin Vama Siret a ajuns la aproape 25 de kilometri - Facebook / Falticeni online

În zonă acționează 4 echipaje de poliție rutieră și 3 de ordine publică, iar circulația spre Rădăuți și Siret se desfășoară pe un singur fir.

Gheorghe Flutur a cerut o întâlnire de urgență guvernatorul de la Cernăuți

Duminică, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut o întâlnire de urgență cu guvernatorul de la Cernăuți pentru a rezolva problema traficului aglomerat din Vama Siret. Flutur a spus că se va adresa Ministerului Finanțelor de la București, Direcției Generale a Vămilor și Ministerului Transporturilor pentru a lua măsuri suplimentare.

„Am solicitat guvernatorului de la Cernăuți o întâlnire de urgență mâine la ora 12 pentru a clarifica și găsi soluții cu privire la traficul foarte aglomerat din Vama Siret. Au apărut în spațiul public o serie de aspecte legate de motivele aglomerării excesive și doresc sa le lămurim la fața locului, cu domnul guvernator Zaparaniuk, mai ales că în ultima perioadă coada de tiruri în județul Suceava a ajuns la 20 km zilnic și creează un mare disconfort celor din județul Suceava, dar și celor aflați în trafic”, a scris pe pagina Facebook Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.

Dacă în urma discuțiilor se va ajunge la concluzia că partea română trebuie să facă mai mult, Flutur a spus că se va adresa Ministerului Finanțelor de la București, Direcției Generale a Vămilor și Ministerului Transporturilor pentru a lua măsuri suplimentare. „La întâlnire l-am invitat și pe domnul prefect, pe reprezentantul vămii și pe reprezentantul Direcției Sanitar Veterinare. Nu sunt de acord cu acest ping pong al răspunderii și de aceea, după ce au fost mai multe contacte telefonice cu cei de la Cernăuți, am solicitat o întâlnire față în față, la PTF Siret”, a mai spus Flutur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Coada de TIR-uri care așteaptă să iasă din țară prin Vama Siret a ajuns la aproape 25 de kilometri