Antena Meniu Search
x

Video Cod galben de ninsori... și frig în case. Aproape un milion de bucureşteni tremură în apartamente

În timp ce Capitala e sub cod galben de ninsori, aproape un milion de bucureşteni din sectoarele 2, 3 şi 4 tremură în apartamente. Două avarii i-au lăsat fără căldură şi apă caldă, iar muncitorii de la Termo.energetica pedalează în gol. Au promis că vor remedia situaţia azi-noapte, dar nu le-a ieşit. Aşa că au prelungit termenul limită pentru astăzi. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 11.01.2021, 15:34

Vezi și
  • 449 de blocuri din trei sectoare al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă, iar alte câteva sute primesc agent termic sub parametri.

Cat de greu e sa reparati o avarie atat de mare?

Foarte greu si e nevoie de foarte multi oameni.  

449 de blocuri din trei sectoare al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă, iar alte câteva sute primesc agent termic sub parametri. Muncitorii au lucrat de zor pentru a repara ţevile, mai ales că Bucureştiul este sub cod galben de ninsoare.

Andre Rotaru, reporter Observator: Asa arata locul in care teava a pocnit. Vorbim de o teava care ar trebui sa alimenteze doua cartiere. Atat de mare este peticul care a trebuit pus astfel incat aceasta teava sa poata sa functioneze din nou. 

Muncitor: Hop, hop, hop! 

Nu mai trag.

Hai. 

Luati sfoara! Poti sa intrebi acum, veniti incoace. 

Stai asa.

Este un incident grav, dar nu ieşit din comun, dacă ne gândim la vechimea conductelor, unele de peste 70 de ani. Muncitorii au de remediat două-trei asemenea defecţiuni pe an. 

 Andre Rotaru, reporter Observator: Avaria s-a produs la aproximativ 4 metri adancime. O teava cu un diametru de un metru care alimenta cu apa calda si energie termica doua sectoare a pocnit, pur si simplu. A ramas in urma o gaura, aproximativ cat o minge de handbal.

Adrian Gîtlan, director general adj. Termoenergetica: A fost modernizata undeva in jur de 20 de ani. Exista retele mult mai vechi, pe care avem si mai multe avarii. 

Oamenii se încăzesc cu pulover, cu vestă şi cu căţelul

Fără condiţii în apartamente, locuitorii se descurcă cum pot.

Cum va incalziti acum, de exemplu?

Cu pulover, cu vesta si cu un capot. Si cu catelul. 

Baie la copii nu putem sa facem. Caldura in casa facem cu gaze. 

Oficialii Termonergetica dau asigurări că începând din această dimineaţă, locuitorii celor două sectoare vor avea căldură şi apă caldă.

DISPECERAT TERMOENERGETICA: Având în vedere lucrările de remediere a avariei în reţeaua primară din bulevardul Nicolae Grigorescu, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti va furniza la parametri insuficienţi apa caldă de consum şi încălzire din data de 10.01.2021, orele 24:00, până pe data de 11.01.2021, ora 8:00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cod galben de ninsori... și frig în case. Aproape un milion de bucureşteni tremură în apartamente