Antena Meniu Search
x

COD ROSU de inundatii. Nivelul Dunarii a trecut de sase metri

Nivelul apelor Dunarii in orasul Vukovar din estul Croatiei a trecut de sase metri, iar autoritatile croate au decis instituirea alertei rosii de-a lungul fluviului

"Desi nivelul apei nu a trecut de nivelul de alerta rosie, 6,80 m, date fiind circumstantele extraordinare, s-a decis instituirea alertei rosii", a declarat pentru Hina Mario Spajic, seful echipei de aparare impotriva inundatiilor pe raul Vuka din Vukovar.

Acesta a confirmat ca nivelul Dunarii creste cu 1,5 cm pe ora, dar a precizat ca probabil nivelul maxim al unei de viitura care se indreapta spre Vukovar va fi unul mai redus decat cota maxima istorica de 7,20 m.

Veterani croati din Zagreb s-au mobilizat si au pregatit saci cu nisip in asteptarea viiturii care se indreapta spre Vukovar, dupa ce a provocat inundatii in mare parte din Europa centrala.

'Vom lucra la umplerea sacilor pana seara tarziu si apoi vom reveni la Zagreb, intrucat expertii au estimat ca nu va mai fi nevoie de forte suplimentare', a mentionat pentru Hina unul dintre veteranii participanti la operatiune.

Sursa: jurnalul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » COD ROSU de inundatii. Nivelul Dunarii a trecut de sase metri