Antena Meniu Search
x

Video Colecţionari din toată ţara au venit la expoziţia "Flori de mină" din Cavnic. Vedeta, un mineral de 100.000 de euro, adus din Amazonia

Prima bursă a florilor de mină din țară noastră are loc zilele acestea la Cavnic. Vedeta este un exponat adus din Amazonia, iar prețul lui pornește de la 100.000 de euro. Colecționarii din Europa au venit pregătiți să achiziționeze modele unicat. Printre pietrele prețioase și semiprețioase și-a făcut loc și o bucată de meteorit.

de Redactia Observator

la 27.05.2023, 13:59

Vezi și

Cu filamente lungi, care par de sticlă colorată, exponatul a fost achiziţionat de la un târg din München şi a stârnit curiozitatea a zeci de colecţionari. Românul care o deține se mândrește cu piesa rara care strălucește în colecția lui. 

Colecţionar: Este un vivianit, pe matriţă, în combinaţie cu siderit, provenienţa este Brazilia, Amazonia. O piesă asemănătoare, mult mai slăbuţă din punct de vedere estetic, s-a vândut la cea mai mare expoziţie din Munchen, cu 100.000 de euro.  

Colecţionară înrăită este şi Rodica, care lucrează în domeniul ospitalității. A descoperit florile de mină în drumeţiile sale. Cea mai valoroasă pe care o are este un cuarț al cărui preț urcă la 500 de euro. 

Rodica Barbu, colecționar: Deja am făcut schimburi de dimineaţă şi am şi cumpărat piese pe care nu le întâlnim des, şi da, cu siguranţă, nu ne vom întoarce acasă, vom cerceta şi aceşti munţi. 

Pe acelaşi subiect

Evenimentul a adus la Cavnic şi mulţi pasionaţi din străinătate

Printre exponatele rare, pe masa colecționarilor și-a făcut loc și o bucată de meteorit. Geologul Dorel Pop deține o colecție de 80 de piese, iar printre ele se regăsesc și astfel de roci. 

Vladimir Petruț, primar Cavnic: Este o reuşită şi ne bucurăm că florile de mină au revenit acasă, pentru că de aici, de la Cavnic au plecat sute de mii de flori de mină, în ultimii 50 de ani. 

La prima bursă de flori de mină din România participă 60 de expozanți, bijutieri, colecționari din toată Europa, dar și din Nepal. Bursa își va închide porțile duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Colecţionari din toată ţara au venit la expoziţia "Flori de mină" din Cavnic. Vedeta, un mineral de 100.000 de euro, adus din Amazonia