Antena Meniu Search
x

Video "Este superb, ceva de vis". Cel mai scump material textil din lume, expus la Iași. Firul de Vicuna se vinde la gramaj, la fel ca aurul

Dacă v-aţi întrebat vreodată care este cel mai scump material textil din lume, ei bine, îl puteți vedea zilele acestea la Iaşi. Acolo este expusă o jachetă făcută din fir de Vicuna, care provine din blana unui animal sălbatic care trăieşte doar în munții Anzi, protejat și extrem de rar. Astfel că toate hainele confecționate din acest fir se vând la gramaj. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.05.2023, 10:54

Vezi și

Clara Mihociu, reporter Observator: Firul de Vicuna, din care este confecționată haina, se recoltează o data la 2 sau 3 ani şi nu în cantităţi foarte mari. De aceea prețul final al produsului este destul de ridicat și se vinde la gramaj. Aceasta cântărește 600 de grame și costă 8.000 de euro. 

Jacheta poate fi admirată în cadrul Festivalului Romanian Creative Week. 

Tânără: Este superb la atingere, este ceva de vis firul din Vicuna!  

Modelul, tricotat din cinci fire naturale diferite: lână, lână merinos, cașmir natural, iac și vicunia, a fost expus astfel încât vizitatorii să vadă diferența dintre fire. Dar şi dintre preţuri.

Pe acelaşi subiect

Gramul firului de Vicuna costă cât gramul de aur

Firul de Vicuna este cel mai rar, fin şi scump fir din lume. Dacă firul de cașmir are 16-18 microni, grosimea acesta, are 12 microni. Şi preţul este pe măsură: gramul de fir costă cât gramul de aur. 

Amalia Șerban, fondator companie Tricotaje: Era numită pe vremea incașilor lâna zeilor și numai familia regală avea voie să poarte acest fir. 

Firele provin de la un animal, protejat prin lege, cu același nume, care trăiește în zonele înalte ale munților Anzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Este superb, ceva de vis". Cel mai scump material textil din lume, expus la Iași. Firul de Vicuna se vinde la gramaj, la fel ca aurul