Antena Meniu Search
x

Îngheţată de colivă, piper sau trandafir picant, cele mai inedite deserturi de vară

De când au descoperit coliva la cornet, românii şi-au deschis apetitul şi pentru alte deserturi inedite. Îngheţata cu ghimbir sau scorţişoară, cu piper sau trandafir, a înlocuit rapid clasicele variante cu vanilie sau ciocolată.

Vezi și

De când au descoperit coliva la cornet, românii şi-au deschis apetitul şi pentru alte deserturi inedite. Îngheţata cu ghimbir sau scorţişoară, cu piper sau trandafir, a înlocuit rapid clasicele variante cu vanilie sau ciocolată.

Guava, mango de Egipt, vanilie de Madagascar, iaurt libanez, rodie, fistic din Iran şi trandafir picant. Sunt cele mai vândute feluri de îngheţată din Bucureşti. Românii s-au săturat de combinaţiile clasice, aşa că vânzătorii trebuie să reinventeze continuu gusturile. Chiar şi pe cele tradiţionale. Aşa se face că îngheţata de colivă a ajuns pe primul loc în gelaterii: 

ANA CONSULEA, manager braserie:

Practic, facem chiar o colivă, cum se face ea, fierbem grâul, adaugam zaharul, aromele, apoi ce trebuie pentru inghetata, lapte, frisca, galbenuş şi turbinăm. 

Pe acelaşi subiect

De două zile e nevoie pentru prepararea îngheţatei de colivă. Dar succesul e garantat. 

ANA CONSULEA, manager braserie:

Omul cumpara prima data din curiozitate. Vad inghetata de colivă, sunt câţiva şi reticenţi, dar se reîntorc întotdeauna pentru gust. Sunt clienti care aduc oameni si spun 'Ia-ţi de colivă, e extraordinară!'.

La fel de bine se vând şi sortimentele cu cătină sau pufarine, care le aduc aminte clienţilor de aromele copilăriei. Şi pentru că românii au prins gustul îngheţatei speciale, un iordanian a adus în Bucureşti reţete orientale. 

JABER KANAAN, manager restaurant libanez:

Ce le place cel mai mult românilor? Să nu fie foarte dulce. Cea mai cautata este trandafirul picant, o nebunie a soţiei mele.

Caşta, prăjitura tradiţională libaneză, este acum aroma principală din cornetele bucureştenilor. 

CLEOPATRA KANAAN, manager restaurant libanez:

Noi am reinventat-o şi am făcut caştalie, care are cremă de lapte şi caimac şi apă de flori de portocal. are o strictura interesanta si e foarte aromată. La fel de buna e si trandafirul picant, inspirat tot din orient, este un trandafir cu chili.

Pentru o cupă de îngheţată 100% naturală, clienţii trebuie să plătească 7 lei. Dar niciodată nu reuşesc să plece din gelaterii cu mai puţin de trei cupe colorate!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Îngheţată de colivă, piper sau trandafir picant, cele mai inedite deserturi de vară