Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În goana după o viaţă sănătoasă, mulți români au ajuns să mănânce panseluţe (Video)

De la aperitiv, la desert, florile comestibile şi microplantele au intrat în meniurile restaurantelor. În timp ce chefii au început să pună culoare în farfurii, micii afacerişti au simţit şi ei gustul succesului.

de Redactia Observator

la 14.06.2018 , 23:38

În goana după o viaţă sănătoasă, mulți români au ajuns să mănânce panseluţe. De la aperitiv, la desert, florile comestibile şi microplantele au intrat în meniurile restaurantelor. În timp ce chefii au început să pună culoare în farfurii, micii afacerişti au simţit şi ei gustul succesului.

Înainte să bucure papilele gustative, mâncarea trebuie să încânte privirea. Este regula care a deschis apetitul românilor pentru florile comestibile. Că-i vorba de aperitiv, friptură sau desert, plantele în miniatură sunt prezente în toate marile bucătării. Chiar şi un banal mic dejun poate prinde viaţă şi culoare. 

GIOVANNI DIANA, chef:

Vezi și

Şi în acest caz folosim plante, pentru a da culoare farfuriei, pentru a face dintr-o simplă omletă ceva de neuitat. 

Cu adevărat spectaculoase sunt prăjiturile cu flori. Chef Rareş Dinu pregăteşte un desert irezistibil. 

RAREŞ DINU, chef:

Am facut o Pavlova pentru Observator. Imi poti recomanda ce flori sa punem pe ea? Recomand panseluta pentru ca dupa cate stii e neutra si totodata begonia care are acel gust acrisor.

Cel care face recomandarea e Cristian Tudor, un tânăr bucurestean care a inceput afacerea cu microplante in 2013, dupa ce a absolvit Facultatea de Horticultura din Bucuresti.

CRISTIAN TUDOR, producator microplante:

Pe zona de bucatarii se fol pe plating, dar inputul vine pe partea nutritionala care a intrat in categoria de terapie.

Aceste mici plante, care au intre 5 si 10 centimetri, conţin mai mulți nutrienți decât cele mature. Sunt chiar şi de 40 de ori mai hrănitoare. 

CRISTIAN TUDOR, producator microplante:

Varza rosie in acest stadiu contine calciu in 100 de grame decat calciu din 100 ml de lapte si este 100% asimilabil mai ales pentru copii, cei care sunt in crestere, asta e o mana cereasca.

La 30 de kilometri de București, Cristian Tudor cultivă plantele pe o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi. E principalul furnizor al marilor restaurante. Vrea să se extindă și testează continuu noi specii.

Toate sunt plante cu gusturi variate și arome puternice, obținute în mod natural, fara a fi folosit vreun pesticid.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » În goana după o viaţă sănătoasă, mulți români au ajuns să mănânce panseluţe (Video)