Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Celebrul "om în alb", care a dirijat misiunea Jandarmilor în seara mitingului violent, audiat la Parchetul General

Peste 650 de protestatari au depus plângeri. Între timp, Poliţia Capitalei a mai reţinut doi suspecţi, care ar fi fost implicaţi în agresarea jandarmilor.

de Redactia Observator

la 23.08.2018 , 21:24

Peste 650 de protestatari au depus plângeri. Între timp, Poliţia Capitalei a mai reţinut doi suspecţi, care ar fi fost implicaţi în agresarea jandarmilor. Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre "un asalt împotriva unor instituţii ale statului", la prima apariţie de după proteste.

După 13 zile de la protestul violent din piaţa Victoriei, "omul în alb", aşa cum a fost supranumit şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, a ajuns în faţa procurorilor. 

Colonel Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei: "Momentan nu am niciun statut. Şi am rugămintea la dvs, nu pot să dau nicio declaraţie, sunt militar."

Vezi și

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost în mijlocul mulţimii, în seara de 10 august.

La Parchetul Militar continuă audierile. Ultimul bilanţ arată că 651 de oameni au depus plângeri împotriva Jandarmeriei, susţinând că au avut de suferit din cauza inhalării de gaze sau a loviturilor primite. 

Raed Arafat: "Cifrele sunt aşa: 452 care au cerut asistenţă medicală la faţa locului. 70 transferaţi la Spital. 9 rămaşi internaţi, în trei spitale. Din cei 9, trei jandarmi, şase civili."

În prezent, nimeni nu mai e internat. De cealaltă parte, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a reţinut astăzi alţi doi suspecţi, în cazul agresiunilor asupra forţelor de ordine. Anchetatorii susţin că unul dintre ei a fost chiar complicele bărbatului arestat pentru că a furat pistolul din dotarea femeii jandarm. Împreună, ar fi executat focuri de armă, pe un câmp din Ilfov. 

La aproape două săptămâni de la proteste, a reacţionat, pentru prima dată, şi Premierul României. 

Viorica Dăncilă: "Am văzut în aceste zile un asalt împotriva unor instituţii ale statului. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină. Dar consider că o persoană sau o instituţie poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Celebrul "om în alb", care a dirijat misiunea Jandarmilor în seara mitingului violent, audiat la Parchetul General