Antena Meniu Search
x

Comandament de URGENȚĂ la Guvern!

Autprotăţile se pregătesc de tot ce este mai rău. La Guvern a avut loc Comandamentul de Urgenţă pentru inundații.

 Autprotăţile se pregătesc de tot ce este mai rău. La Guvern a avut loc Comandamentul de Urgenţă pentru inundații.

Hodrologii au prelungit în această după-amiază avertizările privind depășiri ale cotelor de atenție, de inundație și de pericol pentru anumite bazine hidrografice până vineri, la ora 18,00.

Astfel, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore,comandamentul de urgență al Guvernului s-a întrunit pentru a lua măsurile necesare privind inundațiile.

Se instituie Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe Jiu și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Râul Negru (județul Covasna), pe Călmățui și Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș și afluenți (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași). Cod Galben va fi instituit și pentru bazinele hidrografice Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița), Buzău (județele Covasna, Buzău și Brăila), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Putna (județul Vrancea), pe cursurile superioare și pe afluenții râurilor: Suceava (județul Suceava), Moldova (județele Suceava și Neamț), Bistrița (județele Suceava și Neamț) și Trotuș (județele Bacău și Neamț), Bârlad (județele Vaslui și Galați), Jijia (județele Botoșani și Iași), Bașeu (județul Botoșani) și pe Siret sector aval Ac. Călimănești (județele Vrancea și Galați).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Comandament de URGENȚĂ la Guvern!