Antena Meniu Search
x

Comerciant ilegal filmat când vinde artificii lângă mașina Poliției Locale, în București

Se încheie încă un an în care autorităţile au pierdut lupta cu vânzătorii de petarde ilegale. Deşi legea este foarte strictă, comerţul este în plin avânt. Reporterii noştri au filmat cum se negociază sub nasul poliţiştilor.

Vezi și

Se încheie încă un an în care autorităţile au pierdut lupta cu vânzătorii de petarde ilegale. Deşi legea este foarte strictă, comerţul este în plin avânt. Reporterii noştri au filmat cum se negociază sub nasul poliţiştilor. E o piaţă de milioane. Poliţia Română spune că, doar în primele săptămâni din decembrie, a confiscat peste nouă tone de petarde şi artificii periculoase. A descoperit 254 de infracţiuni, dar numărul lor s-ar putea dubla în aceste zile. Echipa noastră a filmat afaceri ilegale la drumul mare.

În mijlocul zilei, lângă o maşină a Poliţiei Locale, un bărbat descarcă din portbagaj zeci de cutii cu petarde şi artificii. Multe ajung la copii care nu au mai mult de 10-12 ani.

O fetiţă vinde artificii periculoase pe care nici nu ar trebui să pună mâna. Dar nu o vede niciun agent. Aşa cum nu sunt remarcaţi nici ceilalţi afacerişti. Am mers însă noi la poliţişti, să le indicăm vânzătorii.

Pentru capturi aproape fără nicio valoare, poliţiştii locali sunt apostrofaţi imediat de cei care par că fac legea în piaţă.

Am cerut un punct de vedere de la şefii poliţiştilor locali, dar nu am primit pana acum niciun raspuns. Nu doar în Bucureşti au făcut profit vânzătorii. În Mureş, de exemplu, comercianţii se bat cu pumnul în piept că vând doar artificiile permise de lege.

Legal, persoanele neautorizate pot folosi doar artificiile din categoria F1, adică cele de mici dimensiuni sau ghirlande luminoase. În caz contrar, distracţia se poate încheia cu amenzi între 100 şi 500 de lei.

Poliţia Română a transmis că a confiscat în această lună noua tone de articole pirotehnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Comerciant ilegal filmat când vinde artificii lângă mașina Poliției Locale, în București