Antena Meniu Search
x

Video Competiţia tramvaielor, la Oradea. Vatmani din 25 de oraşe europene şi-au arătat măiestria: au jucat bowling cu tramvaiele

Competiție pe şine, la Oradea. Oraşul este gazda Campionatului European al vatmanilor, organizat în premieră în ţara noastră. 25 de echipe, din 19 ţări, au avut de înfruntat mai multe obstacole de la cârma tramvaielor orădene. De departe, cea mai spectaculoasă proba a fost cea de bowling, în care tramvaiele au lovit o minge cu ajutorul căreia au doborât popice uriaşe.

de Georgiana Botez

la 04.06.2023, 08:56

Vezi și

Vatmani din 25 de oraşe europene au jucat popice şi biliard cu tramvaiele, în Piața Unirii din Oradea. Echipele venite din Berlin, Barcelona, Viena, Praga sau Oslo au trebuit să dea dovadă de rapiditate și precizie. Prima care a pornit în luptă a fost echipa gazdă - Oradea. "Ne-am pregătit destul de bine, zic eu. Şi am făcut bine, eu cred că am făcut bine, cu colegul", a declarat Eva Karoly, vatman din Oradea. "Trebuie să ai curaj, să arăţi ce ai învăţat în 32 de ani. Experienţa contează mult şi norocul bineînţeles", a declarat Leonte Oniţa, vatman din Oradea.

Campionatul European al Vatmanilor a ajuns la cea de-a 10-a ediţie

Fiecare echipă a fost formată dintr-un vatman şi o vatmaniţă, care au parcurs pe rând toate cele şase probe. Pe cât de atractivă... pe atât de dificilă a fost proba de bowling. Cu tramvaiul Astra, echipele au trebuit să frâneze la punct fix după atingerea unei viteze de 25 km/h și să împingă un tac de biliard astfel încât bila să ajung într-o zonă inscripționată cu cât mai multe puncte pe masa de biliard. Una dintre cele mai dificile probe a fost oprirea cu ușa a treia în dreptul unui banner cu mai multe puncte. Foarte greu de realizat, deoarece tramvaiele nu au nici camere montate pe ele și nici oglinzi retrovizoare.

Campionatul European al Vatmanilor a ajuns la cea de-a 10-a ediţie. Găzduit până acum de capitale şi oraşe importante, ca Berlin, Bruxelles sau Viena, evenimentul a atras sute de curioși. Echipa noastră a terminat pe locul al 14-lea în clasamentul final. Câştigătoare a fost echipa care a reprezentat capitala Austriei, Viena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Competiţia tramvaielor, la Oradea. Vatmani din 25 de oraşe europene şi-au arătat măiestria: au jucat bowling cu tramvaiele