Antena Meniu Search
x

Video Comuna din România sufocată de tone de gunoaie din toată Europa. Maldărele de deşeuri sunt adunate de apele Dunării

Tone de gunoaie, peturi şi obiecte din plastic sunt adunate de apele Dunării din întreaga Europă. Toate ajung în ţara noastră. Iar odată cu venirea primăverii, malul românesc se transformă într-un adevărat dezastru ecologic. Autorităţile sunt neputincioase în faţa acestei probleme, fiindcă, odată strânse, gunoaiele încep să apară din nou. 

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 07:54

Vezi și

Localnic: Din toată Europa. Numai dacă pun o plasă acolo de colectare şi numai aşa s-ar putea să... dar acum nu poate nici primăria şi nimeni altcineva. Uităţi-vă cum şi vântul le-aduce peste tot.

Dunărea este sufocată de maldărele de gunoaie, iar această problemă gravă a devenit o obişnuinţă pentru oamenii din comuna Socol, judeţul Caraş-Severin. Chiar dacă angajaţii primăriei curăţă frecvent apa, munca lor este în zadar.

Localnicii sunt neputincioşi în faţa fenomenului

Localnic: Cât de mulţi sociali să fie, n-au cum, nu pot face faţă. Au venit şi ONG-urile, copii tineri, care au adunat săptămâni întregi.

Pe acelaşi subiect

Localnic: De la bere, de la apă, de la mâncare, de la tot ce este. Noi le ducem acasă înapoi şi le băgăm în coşul de gunoi, acasă, pentru că, dacă le aruncăm aici, iarăşi nu este bine tot pentru noi.

Localnic: Asta-i de ani de zile. Cred că vine de la sârbi; nu ştiu de unde vine. Din toată Europa, da. Şi ajunge aici, în rezervaţie.

Iar asta se poate vedea pe etichetele ambalajelor, care pot fi citite în limbile ţărilor prin care fluviul trece.

Localnic: Nu este vorba de noi. Nu-i numai vorba de noi, că vine pe apă. E din Europa; vine din Germania, vine din Croaţia, vine pe toată clisura Dunării şi tot la noi se varsă.

Autorităţile promit însă că de Ziua Internaţională a Dunării, pe 29 iunie, se va desfăşura o amplă acţiune de salubrizare a malurilor fluviului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Comuna din România sufocată de tone de gunoaie din toată Europa. Maldărele de deşeuri sunt adunate de apele Dunării